Bitcoin kan geen betaalmiddel worden volgens centraal bankier in Thailand

Thailand lijkt niet op weg naar een bitcoin standaard. Zoveel is duidelijk als je centraal bankier Sethaput Suthiwartnarueput moet geloven. “Cryptocurency’s kunnen geen manier van betalen worden”, dat zegt de gouverneur van de The Bank of Thailand.

Thailand moet in het begin van 2022 met duidelijke en nieuwe richtlijnen komen rondom bitcoin. De standaard redenen worden genoemd: het beschermen van consumenten en het minimaliseren van risico.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Net als veel andere landen en centrale banken gooit ook de Bank of Thailand het over die boeg: “We willen ervoor zorgen dat we de juiste balans vinden tussen financiële innovatie toestaan ​​en risico’s beperken.”

Bij dit soort opmerkingen is het van belang om bitcoin en andere cryptocurrency’s te scheiden. Dat is vaak echter niet het geval en alles wordt op dezelfde hoop van ‘crypto’ gegooid. Het simpelweg sparen in bitcoin of het gebruiken daarvan is wat anders dan speculeren op de nieuwe hondenmunt.

Samenwerken

De centrale bank werkt samen met de Thaise Securities and Exchange Commission en het ministerie van Financiën om bepaalde restricties op te gaan leggen voor de industrie rondom cryptocurrency’s. Als voorbeeld gaf Sethaput dus dat het niet de bedoeling is dat crypto een betaalmiddel wordt.

Net als alle andere landen in de wereld probeert Thailand bitcoin en de industrie daar omheen in een wettelijk kader te plaatsen. Met richtlijnen en regels. Het ecosysteem groeit echter sneller dan het wetboek bij kan houden.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsthailand

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...