Bitcoin koers op weg naar $73K? Dit is waarom analisten bullish zijn

711 totale weergaven
bitcoin koers |

De Bitcoin koers is sinds gisteravond boven de $69K gestegen. Hoewel sommige analisten waarschuwen voor een mogelijke prijsdaling, lijkt de sterke marktstemming dit voorlopig tegen te houden. Ondanks dat de Bitcoin koers een stapje dichter bij zijn all-time high zit, maken sommige analisten zich zorgen over een oververhitte markt. Voor nu wordt de koers echter vooral door psychologische factoren omhoog gedreven.

Psychologie belangrijker dan fundamenten

De huidige stijging van de Bitcoin koers is sterk beïnvloed door macro-economische ontwikkelingen, in plaats van door de gebruikelijke marktprincipes. Er zijn verschillende factoren die samen hebben geleid tot deze snelle stijging.

Denk hierbij aan de nawerking van de halving, de hoop rondom de Amerikaanse verkiezingen, de bekende oktoberstijging (“Uptober”), en de renteverlagingen van de Fed. Hierdoor is Bitcoin in slechts tien dagen naar $69K gestegen, zonder een grote terugval.

Wat dit extra opvallend maakt, is dat ondanks signalen voor een mogelijke prijsdaling, grote investeerders deze prijs zien als een koopkans. Door FOMO komen er steeds meer kopers bij, wat de Bitcoin koers verder omhoog brengt.

Source: Glassnode

Een ander belangrijk punt is de toename van de activiteit onder whales. Wallets met 1.000 tot 10.000 BTC hebben een piek bereikt in drie maanden. De laatste keer dat dit gebeurde, steeg de Bitcoin koers met 5% op één dag, waardoor het boven $66K kwam.

Dit laat zien dat whales een belangrijke rol spelen in het tegengaan van de neerwaartse druk op de koers.

Bitcoin koers verwachting: Kans op daling lijkt klein

Er zijn wel pogingen van bears geweest om de koers omlaag te duwen, maar deze zijn grotendeels mislukt doordat grote kopers het vertrouwen hoog houden.

Deze stijgende trend kan ook worden verklaard door historische patronen van de Bitcoin koers. Vaak zien we in het jaar van een halving dat een bull market begint. Bij elke halving wordt het aanbod van Bitcoin kleiner, wat uiteindelijk voor stijgende prijzen zorgt en investeerders op de lange termijn beloont.

Als de activiteit van whales blijft toenemen, lijkt het mogelijk dat de Bitcoin koers voor het einde van het jaar een nieuwe all-time high van $73K bereikt. Whales spelen vaak een belangrijke rol in het sturen van de markt, en hun huidige koopgedrag toont aan dat ze vertrouwen hebben in verdere prijsstijgingen.

Lees meer over:
bitcoin koersbtc koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...