Bitcoin koers blijft binnen dit bearish patroon na besluit FED

1742 totale weergaven
bitcoin koers bearish

Gister besloot de Federal Reserve om de rente tussen 5,25 % en 5,50 % te houden. Dit werd verwacht door de markt en volgde op een twee dagen durende bijeenkomst van het Federal Open Market Committee (FOMC). Dit is de zevende keer op rij dat de rente gelijk blijft na een reeks verhogingen die begon in maart 2022 om inflatie tegen te gaan. Door dit besluit daalde de Bitcoin koers, waardoor het in het wigpatroon bleef.

Bitcoin koers daalt na besluit van de FED

Het vasthouden aan de rente wordt gezien als een stabiele maatregel, wat vertrouwen geeft aan investeerders. Het FOMC verklaarde dat ze streven naar maximale werkgelegenheid en een inflatie van 2 % op de lange termijn. Ze gaven aan dat de economische vooruitzichten onzeker zijn en dat ze aandacht besteden aan de risico’s voor hun doelen.

https://twitter.com/WatcherGuru/status/1818708234334879976

Na de aankondiging van de Federal Reserve daalde de Bitcoin koers, wat paste bij de bestaande neerwaartse trend. Op de dag van de aankondiging schommelde de Bitcoin koers rond $ 66.000, maar zakte al snel met meer dan 3 % naar $ 63.900. Hierdoor daalde ook de marktkapitalisatie naar $ 1,261 biljoen.

Bearish wigpatroon blijft in stand voor Bitcoin koers

De recente prijsbewegingen van Bitcoin worden beïnvloed door een wigpatroon, een technisch patroon met uitlopende trendlijnen. Dit patroon bepaalt al vier maanden de consolidatie van Bitcoin. Historisch gezien keren de prijzen vaak om bij de weerstandslijn van dit patroon, wat leidt tot aanzienlijke correcties naar de onderste grens.

Bitcoin koers wigpatroon

De Moving Average Convergence Divergence (MACD) indicator nadert een bearish crossover, wat aangeeft dat de verkoopdruk kan aanhouden. Als deze verkooptrend doorzet, kan Bitcoin mogelijk dalen naar $ 63.370 en zelfs naar $ 60.000.

Aan de andere kant kunnen de dagelijkse Exponential Moving Averages (EMAs) voor 50 en 100 dagen, die zich rond $ 63.370 bevinden, steun bieden en verdere dalingen voorkomen. Als Bitcoin deze steun niet kan behouden, kan dit leiden tot een uitbraak uit het wigpatroon, waardoor de prijs boven de vorige all-time high van $ 73.680 kan stijgen.

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...