Bitcoin koers beleeft slechtste kwartaal in 8 jaar

De prijs van bitcoin beleeft het slechtste kwartaal in 8 jaar.

De bitcoin koers kwam hard naar beneden. Dit kwartaal loopt van april t/m juni en is dus nog niet afgelopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin prijs

De prijs bereikte op 14 april een record van $64.840. Daarna ging het echter bergafwaarts. Op het moment van schrijven staan we op een koers van 18,820.76USD.

Grote dalingen en stijgingen zijn niets nieuws in de wereld van BTC. Maar de recente prijsontwikkelingen zijn wel opvallend.

De laatste keer dat bitcoin er in een kwartaal zo slecht voor stond was in 2014. In onderstaande tabel zie je de prijsbewegingen van BTC in procenten in het desbetreffende kwartaal.

Bitcoin koers beleeft slechtste kwartaal in 8 jaar

In 2014 zag de wereld van bitcoin er nog heel anders uit. De prijs piekte in februari rond $850, maar eindigde rond $380 per stuk.

De markt was klein en de acties van enkele spelers in de industrie bepaalde de stemming. Dat laatste lijkt misschien onveranderd door figuren als Elon Musk die nog altijd invloed kunnen uitoefenen op de ontwikkelingen rond BTC.

Maar er is een groot verschil: naast markante miljardairs spelen ook banken, miljoenen individuen en organisaties gezamenlijk mee in de markt.

Bitcoin is een volatiel beest en dat zal voorlopig ook nog zo blijven. Houd daar rekening mee wanneer je investeert of op een andere manier bezig bent met bitcoin.

Een nieuwe vorm van geld heeft veel potentiële vijanden en tal van manieren om alsnog te falen. Het netwerk van bitcoin draait en het protocol staat en daar hoort een bepaalde dagprijs bij.

De afgelopen periode was wanneer je kijkt naar kwartalen een van de slechtste ooit. Voor de bitcoiners die al wat langer meelopen is een prijs van boven de $35.000 nog steeds een mooie prijs.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...