Bitcoin koers blijft dalen en zakt naar laagste prijs in 2 maanden tijd

De marktwaarde van bitcoin heeft een nieuwe tik gekregen nadat de koers naar het laagste punt sinds begin maart is gezakt.

De macro-economische donderwolken die boven de markt hangen blijven de koersen in zijn greep houden en daar heeft ook bitcoin last van. Vannacht is de koers daardoor tot bijna 37.000 dollar gezakt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Laagste punt in 2 maanden tijd

We kunnen met een gerust hart zeggen dat de bitcoin koers betere tijden heeft gekend. Niet lang geleden sprongen we nog op naar 43.000 dollar en momenteel hebben we moeite om de 38.000 dollar vast te houden.

Het is tekenend voor het sentiment in de markt dat zich momenteel het beste laat omschrijven als angstig. Niemand weet wat we de komende periode kunnen verwachten en hoe de markt zich gaat ontwikkelen.

De ogen zijn daarbij vooral gericht op de Amerikaanse Federal Reserve als hoeder van de wereldreservemunt die heeft aangekondigd in 2022 de rente stevig te willen verhogen om de inflatie te bevechten. Tot nu toe reageren zowel de aandelenkoersen als bitcoin daar buitengewoon slecht op.

Week geleden nog op 41.000 dollar

Een kleine week geleden bivakkeerde bitcoin met een koers van 41.000 dollar nog boven de 40.000 dollar, maar inmiddels zijn we behoorlijk wat waarde verloren.

De correctie die daarop volgde bracht de koers in enkele uren met 3.000 dollar naar beneden, waarna een kleine opleving naar de 40.000 dollar volgde die we ook niet wisten vast te houden.

Het gevecht om de grens van 40.000 dollar blijkt een zware voor de bulls, want de afgelopen nacht vielen we wederom naar beneden en bereikten we zelfs een koers van om en nabij de 37.500 dollar. Het laagste punt sinds begin maart.

Met deze daling sluit bitcoin ook de slechtste aprilmaand in de geschiedenis van de munt af met een min van ongeveer 15 procent. Voor de meeste hodlers is het dus vooral wachten op betere tijden.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....