Bitcoin analyse: koers rond $38.700 en onder reële waarde

Bitcoin analyse: koers rond $38.700 en onder reële waarde

Bitcoin is gisteren opnieuw afgewezen door de lokale trend met een daling van ruim 2% als gevolg. We handelen op dit moment onder mid-range en onder de reële waarde. Zolang bitcoin niet iets significant anders besluit te doen moeten we sterk rekening houden met een verdere daling in de komende week.

De bitcoin koers staat momenteel op 18,758.35USD. We bespreken de grafieken op lagere tijdsbestekken en wat bitcoin moet doen om in ieder geval het tij op korte termijn te keren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek 

De 4 uurgrafiek vertelt ons eigenlijk niets dat we nog niet wisten. Er is nog altijd geen sprake van een duidelijke trend, maar al zouden we een keuze moeten maken, worden we gedwongen een neerwaartse trend aan te nemen. Technisch gezien hebben we namelijk te maken met een bearish marktstructuur (lower highs en lower lows).

Sinds we 21 april zijn afgewezen door de 200 EMA kan de trend in beide richting maar niet overtuigen. Voor het grootste deel van de tijd handelen we rond "reële waarde".

Bitcoin analyse: koers rond $38.700 en onder reële waarde

De "reële waarde" kunnen we op twee manieren worden weergegeven. Als eerste door het midden van onze prijsrange $39.250 en ten tweede met behulp van de Volume Weighted Avarage Price (VWAP) indicator, gemeten vanaf de start van de prijsrange begin januari (zie paarse lijn). De volume Volume Weighted Avarage Price is in bijna 3 maanden tijd nauwelijks gewijzigd.

Het gebruik van de volume gewogen gemiddelde prijs binnen onze prijsrange geeft ons een "reële waarde" van ongeveer $40.800.

Pas als we echt afstand weten te nemen van de prijsregio mid-range en de reële waarde, kunnen we weer een hoge tijdsbestektrend verwachten. Op dit moment gaan we nog steeds uit van een neerwaartse trend richting range low $34.000, zoals besproken in eerdere updates.

Bitcoin analyse: koers rond $38.700 en onder reële waarde

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek 

We houden er nog steeds rekening mee dat de afwijking die rond 6 april plaatsvond als gevolg heeft dat we de weg richting range low $34.000 zullen voortzetten, want dat is wat het impliceert. Net als dat de terugkeer in de prijsrange rond 6 april (verliezen range high als support), mid-range impliceerde. Dit komt voort uit onze prijsrange analyse die we al vanaf begin januari hanteren; van range high, naar mid-range, naar range low en andersom.

In de tussentijd zijn we alleen bereid om onze verwachtingen (deels) aan te passen, als we een eerste teken van kracht zien op de lagere tijdsbestekken. Een eerste teken van kracht op dit tijdsbestek zou het terugvorderen van de 200 MA’s zijn, die nagenoeg samenvloeien met mid-range.

Wanneer we erin slagen de 200 MA’s terug te winnen kunnen we na twee weken weer eens zeggen dat bitcoin eindelijk weer eens wat significants anders doet, ook al leidt dit naar alle waarschijnlijkheid slechts tot iets kleins als het opnieuw testen van de 200 MA’s op de 4 uursgrafiek.

Bitcoin analyse: koers rond $38.700 en onder reële waarde

Belangrijk:
Wanneer we de komende periode blijven stuiteren rond de 200 MA’s, er even kort boven om ze vervolgens weer snel kwijt te raken, betekent dat we ons niet langer in een trending marktomgeving bevinden. We gaan dus niet meer uit van trends, in welke richting dan ook, totdat bitcoin besluit iets significants anders te doen. Uitgaan van trends in een markt die niet trending is, is namelijk een geweldige manier om je portfolio te verpesten.

Dit zien we de afgelopen twee weken al gebeuren, want iedere stijging, die mogelijk tot iets groters zou kunnen leiden, wordt net zo snel weer opgevolgd door een daling, om uiteindelijk gewoon weer terug te keren naar het prijsniveau van voor de daling. Op deze manier worden veel long- en shortposities in korte tijd geliquideerd.

Bitcoin analyse: koers rond $38.700 en onder reële waarde

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
- Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Bitcoin analyse: koers rond $38.700 en onder reële waarde
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties