Bitcoin koers bodemt uit voor potentiële aanval richting nieuwe all-time high

Bitcoin is momenteel gedipt naar $46.000, maar op de langere tijdsframes kunnen we zien hoe significant de mini-bullrun van deze week is geweest. Volgens de Golden Ratio Multiplier (GRM) heeft bitcoin op 27 maart een essentieel steunpunt bereikt om een hogere koers veilig te stellen.

De GRM is een indicator die we kunnen gebruiken om de prijsactie van bitcoin voor de lange termijn. Het is een manier om te bepalen of de huidige trend, opwaarts of neerwaarts, overstrekt is en er nog meer ruimte is om te stijgen of dalen. Cointelegraph deelt de mening van een aantal analisten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hoe werkt dit precies?

De GRM gebruikt het 350-daagse bewegende gemiddelde van bitcoin en Fibonacci niveaus om de trendlijn in kaart te brengen. Inmiddels hebben we 3 maanden onder deze lijn gehandeld, wat een uitzondering is in de geschiedenis van bitcoin.

Tijdens de COVID-19 crash van maart 2020 hebben we bijvoorbeeld 2 maanden onder het 350-daagse bewegende gemiddelde geleefd. Om ons daarna op te maken voor de bullmarkt van 2020-2021. We weten allemaal waar dat ons gebracht heeft.

Bitcoin koers bodemt uit voor potentiële aanval richting nieuwe all-time high

Meestal ligt de top van een cyclus op 3 maal het 350-daagse bewegende gemiddelde. Wat in dit geval een top van meer dan 100.000 dollar per bitcoin betekent (paarse lijn). Natuurlijk bieden resultaten uit het verleden geen garanties voor de toekomst en moet nog maar blijken of dit een indicator is waar we op kunnen bouwen.

Weekgrafiek maakt gehakt van weerstand

Op de middellange-termijn heeft bitcoin al een statement gemaakt als het aankomt op trendlijnen die zich in heel 2022 sterk gehouden hebben.

Met name twee door Rekt Capital geïdentificeerde bewegende gemiddelden lijken definitief doorbroken en dat kan bitcoin volgens de analist richting nieuwe hoogten stuwen.

Bitcoin koers bodemt uit voor potentiële aanval richting nieuwe all-time high

De twee door Rekt Capital getekende lijnen identificeren grofweg de tweedeling van handelsranges waarin bitcoin zich begeeft. Het onderste deel heeft de 28.000 dollar als bodem en het bovenste deel heeft de 69.000 dollar als plafond.

Na het doorbreken van de 21-weekse Bull Market EMA publiceerde Rekt Capital een update, waarin hij liet zien wat dit de vorige keer voor de bitcoin koers betekende. Als het doorbreken van deze lijnen enigszins voorspellende waarde heeft, dan staat ons een mooie periode te wachten.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....