Bitcoin koers boven $30.000 (+3,3%)

351 totale weergaven

De bitcoin koers is deze maandagochtend boven de $30.000 hersteld met een ruime plus van 3%. Er zit nu voor 580 miljard dollar aan waarde opgeslagen in de asset bitcoin (~4,7% van de totale goudmarkt). Tegelijkertijd: bitcoin sluit voor de achtste keer achtereen in het rood de week af.

De koers heeft de nodige klappen gehad, een dalende trend die sinds 2021 is ingezet. De centrale bank die de geldkraan langzaam dichtschroeft, de oorlog in Oekraïne en de daaruit vloeiende onzekerheid hebben de koers doen dalen. Professionele beleggers correleren bitcoin met aandelen en willen van hun risicovolle assets zoals bitcoin af.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De teloorgang van de algoritmische stablecoin TerraUSD ($UST), gedekt met ruim 80.000 bitcoin, deed de koers naar $26.600 dippen (zelfs een wick van $25.400 op Bitstamp).

Met name Amerikanen anticipeerden op deze 'capitulatie'. De exchange Coinbase schreef de de grootste negatieve premium sinds tijden (lagere aanbiedprijs dan elders door tekort aan vraag).

De afgelopen week verwachten diverse analisten een verder daling richting de $20.000, maar vooralsnog trekt de koers zich daar niets van aan. De koers blijft rond de $28.600-$31.400 zone 'rangen' op de 4-uursgrafiek.

Wat zeggen de analisten nu? Volgens Matthew Hyland is $30.800 de volgende barrière voor de koers.

Plan C heeft op basis van een aantal historische koersniveaus een aantal risicolevels gevisualiseerd. Het ligt voor de hand dat - tegen de huidige levels - het maximale risico ligt aan de bovenkant ($69.000 en hoger). Hij schat dat het risico vrijwel nihil is zodra je rond $23.000 in zou stappen. Een lange termijn investeerder die 5 jaar of langer in de asset is gebleven (want deze risicolevels zijn gebaseerd op historische prestaties) is 18 op een schaal van 100. Kortom, de kans is 18% dat je je inleg verliest.

Granieten bestand

Analist On-Chain College merkt op dat 65,4% van alle bitcoin voorraad ( ~19 miljoen) al een jaar niet heeft bewogen. Dat is omgerekend ruim 12,3 miljoen bitcoin die slaapt ondanks de recente koersschommelingen. Deze metric maakt ook steeds hogere toppen, zoals in de onderstaande grafiek is te zien. Een goed signaal. Maar of dit leidt tot een nieuwe push omhoog, valt te bezien. De markt doet wat hij wilt, niets is te voorspellen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsupdate

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...