Rekt Capital: “Death Cross suggereert dat het ergste nog moet komen voor bitcoin”

431 totale weergaven

De populaire, maar anonieme Twitter-handelaar Rekt Capital heeft zijn licht laten schijnen op de Death Cross die in januari op de grafiek van bitcoin verscheen. Volgens Rekt Capital is er na de daling van 40 procent die hierop volgde nog meer ruimte om te zakken. Hiermee waarschuwt hij de bulls die verwachten dat het ergste er al opzit.

Twee typen "Death Crosses" voor bitcoin

Rekt Capital vergelijkt in zijn Twitter-thread de historische prestaties van bitcoin in de periode van 2013 tot 2021 na een Death Cross of Golden Cross. We spreken van een Death- of Golden Cross als het 50-daagse bewegende gemiddelde het 200-daagse gemiddelde doorklieft.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gaat om een Golden Cross als het 50-daagse gemiddelde het 200-daagse gemiddelde naar boven doorbreekt en voor een Death Cross is het andersom.

Historisch gezien markeerde een Death Cross in 2013, 2017 en 2019 het midden van de 'recessie' waarbij de prijs na de Death Cross ongeveer evenveel naar beneden tuimelde als daarvoor. In 2020 en 2021 markeerden de Death Crosses interessant genoeg de bodem van de markt en veroorzaakten ze een enorme sprong in de koers.

Te vroeg voor een bodem?

Volgens Rekt Capital is het dus zeker mogelijk dat we nog een paar procenten gaan verliezen. De analist zou er niet verstelt van staan als we een correctie van 55%, 65%, 71% of zelfs 84% zien van het huidige niveau.

Met de all-time high van 69.000 dollar in ons achterhoofd, zou dat een koers van 11.000 dollar kunnen betekenen. Dat lijkt onwaarschijnlijk, maar we hebben in bitcoin gekkere dingen meegemaakt.

Op het moment van schrijven heeft bitcoin het lastig rond de koers van 30.000 dollar en dat lijkt vooral te maken te hebben met het onzekere macro-economische klimaat dat momenteel om de markt hangt. Tot die onzekerheid wegvalt is het onwaarschijnlijk dat we snel een knallende bullmarkt tegemoet gaan.

Lees meer over:
bitcoin koersBitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....