Bitcoin koers daalt maar whales tonen vertrouwen: Nu BTC kopen?

671 totale weergaven
Bitcoin koers balanceert rond $70,000: gaat de stijging door? |

De Bitcoin koers heeft moeite om boven de belangrijke grens van $70,000 te sluiten. Deze koers is belangrijke om verdere stijging mogelijk te maken richting de vorige all-time high. Ondanks verschillende pogingen zakt de BTC koers steeds weer onder dit niveau, wat het optimisme afremt. Toch zijn er signalen dat grote investeerders interesse tonen, wat de Bitcoin koers mogelijk nieuw leven kan inblazen.

Whales tonen vertrouwen in Bitcoin koers

Uit gegevens van Santiment blijkt dat retail traders (kleine investeerders) Bitcoin verkopen, terwijl grote investeerders, ook wel “whales” genoemd, juist van de dip profiteren. De hoeveelheid wallets met minstens 100 BTC is in de afgelopen twee weken met bijna 2% toegenomen.

Dit patroon van whale accumulatie is vaak een positief signaal, omdat het laat zien dat grotere spelers vertrouwen hebben in de toekomst van de Bitcoin koers.

Santiment tweette: “Wanneer de grootste investeerders meer Bitcoin kopen van verkopende retail traders, zien we vaak dat dit leidt tot een opwaartse trend.”

Meer kapitaal stroomt de markt in

Op de lange termijn lijkt er sterk vertrouwen in de Bitcoin markt door grote kapitaalstromen. In de afgelopen 30 dagen zijn de netto kapitaalinstromen in Bitcoin met ongeveer 3,3% gestegen, goed voor een toename van $21,8 miljard. Dit heeft de Realized Cap van Bitcoin naar een recordhoogte van meer dan $646 miljard gebracht, wat wijst op een flinke groei in het aantal investeringen.

Deze toename in liquiditeit biedt stabiliteit voor de Bitcoin koers, wat de kans op grote schommelingen verkleint en bijdraagt aan een betere koersontwikkeling op de lange termijn. Grote en kleine investeerders laten zien dat ze nog steeds interesse hebben, wat een sterke basis biedt voor verdere groei.

Bitcoin koers verwachting: belangrijke niveaus

De grens van $70,000 blijft moeilijk te doorbreken. Om een goede stijging te krijgen, moet de koers $68,250 weer als steun veroveren. Als dat lukt, kan de koers mogelijk verder stijgen.

De uptrend lijn blijft hierbij een belangrijke steun, en zolang Bitcoin boven deze lijn blijft, is er kans dat de koers binnen enkele weken het $71,350 niveau kan bereiken. Het feit dat whales blijven kopen, versterkt dit positieve vooruitzicht.

Bitcoin Price Analysis. Source: TradingView

Toch kan een daling onder de uptrend lijn, bijvoorbeeld door winstnemingen of economische invloeden, het positieve scenario ondermijnen. In dat geval kan de koers zakken naar ongeveer $61,850, wat de situatie onzekerder maakt.

Lees meer over:
bitcoin koersbtc koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...