Bitcoin stijging zorgt ruim $420 miljoen aan short liquidaties

De bitcoin koers schoot vannacht met kracht door de 47.000 dollar heen en dat heeft een groot deel van de markt verrast. In totaal vonden er voor meer dan 420 miljoen dollar aan liquidaties plaats in de afgelopen 24 uur.

Met de koersexplosie vervolgt bitcoin de overwinningsreeks en is het begonnen aan de mogelijk zevende achtereenvolgende groene dag voor de koers. Op het moment van schrijven handelen we net onder de 47.000 dollar, maar vannacht tikten we de 47.650 aan op Binance.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Omdraaiing van de trend?

Met een koers van 47.000 dollar zitten we op een punt waar we sinds 2 januari van dit jaar niet meer geweest zijn. Destijds zaten we echter in een neerwaartse trend, terwijl het er nu op lijkt dat we weer uit het lokale dal opklimmen.

Met deze positieve koersbeweging noteert bitcoin voor de afgelopen zeven dagen een plus van meer dan 13,5 procent. Een stijging die behoorlijk veel shortposities de das om heeft gedaan.

Iets wat Twitter-analist Aidan die opereert onder @bitcoin_wired twee dagen geleden al voorspelde in een gesprek met mede analist William Clemente. De stijging resulteerde de afgelopen 12 uur in 246 miljoen dollar aan liquidaties en in de afgelopen 24 uur in 420 miljoen dollar aan liquidaties.

Eén handelaar ging voor 10 miljoen dollar nat

Tussen het liquidatiegeweld sprong er één liquidatie in het bijzonder uit. De ongelukkige handelaar in kwestie verloor met zijn shortpositie 10 miljoen dollar tijdens de agressieve opwaartse beweging van bitcoin.

Het bewijst maar weer eens dat met geleend geld gokken op de bitcoin koers geen goed idee is. Als we de afgelopen jaren één ding geleerd hebben van bitcoin is het dat het voorspellen van de koers op de korte termijn praktisch onvoorspelbaar is.

In totaal zijn tijdens de koersexplosie van bitcoin 76.421 handelaren uit hun posities gedrukt voor een bedrag van 420 miljoen dollar. Tussen die liquidaties zaten verrassend genoeg ook nog 20 procent aan longposities, die het ondanks de enorme stijging voor elkaar hebben gekregen om aan de verkeerde kant van de streep te zitten.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....