‘Bitcoin koers kan stijgen door betere regels’

Rostin Behnam, de voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), denkt dat de prijs van bitcoin kan verdubbelen als de markt (beter) door de CFTC wordt gereguleerd.

Regulering

De voorzitter voegt eraan toe dat de crypto-industrie “een enorme kans heeft op institutionele instroom die alleen zal plaatsvinden als er een regelgevende structuur is.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Benham vervolgt:

“Niet-bancaire crypto-instellingen gedijen op regulering, ze doen het beter met regelgevende zekerheid, ze gedijen op een gelijk speelveld, […] omdat ze de slimste, de snelste en meest resource-rijke instituten zijn.”

Hij zei dat de CFTC en haar huidige financieringsmodel en de middelen het niet mogelijk maken de de markt nog breder te reguleren. Of anders gezegd: Benham wil meer toezicht houden op de cryptomarkt, maar heeft daar de capaciteit niet voor.

Hij hoopt “gewetenloze actoren” uit te kunnen schakelen als hij meer budget en mankracht ter beschikking krijgt.

De Amerikaan merkte op dat de meeste zaken die door de CFTC worden opgepakt, komen van klokkenluiders, klachten van klanten en tips. Dit komt voort uit het gebrek aan financiering waarmee ze eigen onderzoek op touw kunnen zetten. Zelf hebben ze wat dat betreft weinig toe te voegen aan het opsporen van misstanden.

SEC of CFTC

De voorzitter voegde eraan toe dat hij een wetsvoorstel steunt dat werd ingediend door de Landbouwcommissie van de Senaat. Zij willen dat de CFTC wordt aangewezen als de belangrijkste regelgever van de crypto-industrie.

Momenteel is ook de Securities and Exchange Commission (SEC) nog verantwoordelijk voor veel dingen, waaronder de goedkeuring van ETF’s en het opsporen en beboeten van ongeregistreerde effecten.

Onlangs gaven de SEC en CFTC nog aan dat ze een plekje willen maken voor een aparte crypto-categorie in de rapportages die voor hedgefondsen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCFTC