SEC en CFTC willen aparte subcategorie voor bitcoin in rapportages hedgefondsen

Ondanks dat er al jaren lang pogingen worden gedaan om cryptovaluta te reguleren, blijft er veel onduidelijkheid bestaan. Consistente regels zijn ver te zoeken en termen zijn vaak slecht gedefinieerd. In de Verenigde Staten zit er weer een nieuwe wijziging aan te komen.

Rapportage-regels

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) hebben een aantal wijzigingen voorgesteld voor de zogenoemde Form PF.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Deze Form PF is een wettelijke rapportagevereiste voor hedgefondsmanagers met ten minste $150 miljoen onder beheer (die zijn geregistreerd bij de SEC). Zij moeten periodiek dit document indienen.

De SEC en CFTC willen nu cryptovaluta in dit rapport opnemen. Op deze manier hopen ze betrouwbare informatie en statistieken te kunnen verzamelen.

De nieuwe definitie geeft “digitale activa” hun eigen aparte categorie, waardoor het is losgemaakt van “cash en kasequivalenten”.

Als de wijziging wordt goedgekeurd, wordt een nieuwe subactivaklasse (voor cryptocurrency’s en andere digitale activa) toegevoegd aan Form PF.

‘Markt begrijpen’

Op de website voor het federale register te lezen:

“We hebben de afgelopen jaren zowel de groei als de volatiliteit van deze activaklasse waargenomen. Daarom zijn we van mening dat het belangrijk is om informatie te verzamelen over de blootstelling van fondsen aan digitale activa om hun algemene marktblootstelling beter te begrijpen.”

Het heeft er ook steeds meer van weg dat de CFTC bitcoin onder haar hoede gaat nemen, terwijl de SEC zich blijft richten op effecten. Bitcoin lijkt te worden geclassificeerd als commodity, terwijl beurzen onder toezicht blijven van de beurswaakhond.

De Senate Agriculture Committee (SAC) van de Verenigde Staten is van plan om een ​​wetsvoorstel in te dienen dat bitcoin als een digital commodity classificeert.

Wat er met altcoins gaat gebeuren is nog onduidelijk. De rechtszaak rondom Ripple Labs lijkt daarbij een doorslaggevende factor te kunnen worden.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCFTCSEC