“Bitcoin koers maakt zich klaar voor volatiele koersexplosie”

Will Clemente is nog maar 20 jaar, maar met zijn ruim 600.000 volgers nu al een ster in de bitcoin-wereld. In zijn begindagen profileerde Clemente zich vooral als on-chain analist, maar inmiddels becommentarieert hij de markt vanuit een veel breder perspectief.

Volatiliteit in aantocht?

Bitcoin staat voor het grote publiek bekend als een extreem volatiele financiële asset. Koersbewegingen van meerdere procenten op dagelijkse basis zijn bitcoin niet onbekend. Dat maakt het des te opvallender dat bitcoin zich op dit moment in relatieve zin zo stabiel weet te houden ten opzichte van de traditionele financiële markt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De volatiliteit van aandelen ten opzichte van de volatiliteit van bitcoin staat momenteel bijna op het hoogste punt ooit. Volgens Clemente is dat vooral een illustratie van de enorme volatiliteitscompressie die bitcoin op dit moment doormaakt.

Bitcoin ver onder belangrijke lijn

Met de matige koersprestaties van het jaar 2022 is de bitcoin koers onder een belangrijke lijn gedoken. Het gaat in dit geval om het 200 weeks voortschrijdend gemiddelde, een lijn die zich door de geschiedenis van bitcoin heeft bewezen als een belangrijk steunpunt in de grafiek.

Op dit moment is die steun echter ver te zoeken en hangt bitcoin ongeveer 20 procent onder die belangrijke rode lijn. Het is de vraag of bitcoin er op de korte termijn in kan slagen om de lijn te herpakken en weer als steun te kunnen gebruiken.

Voordat we weer omhoog kunnen kijken moet er op macro-niveau echt wat veranderen. De inflatie is nog altijd torenhoog en centrale banken maken zich, getuige de renteverhogingen, grote zorgen over het verdere verloop daarvan. Alles bij elkaar ziet de situatie er op dit moment niet bijster stabiel uit voor bitcoin.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....