Bitcoin koers minder volatiel dan Amerikaanse aandelen

Bitcoin (BTC) is een volatiele valuta. Dat imago maakt het de afgelopen jaren prima waar. Toch zien we nu een andere trend: de afgelopen 30 dagen was de prijs van BTC minder volatiel dan de Amerikaanse aandelenkoersen.

Zowel de Nasdaq Composite als de S&P500 Index zagen grotere prijssprongen dan bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin koers minder volatiel dan Nasdaq en S&P500

Goede prestaties

De prijs van bitcoin staat nog altijd ver af van de records. In 2021 tikte de koers op sommige beurzen een prijs van $69.000 aan. Met een prijs rond $21.000 zitten we daar nog verder onder.

Toch is er een opmerkelijk nieuwtje over bitcoin. De grootste Amerikaanse aandelenindices in oktober leverde flink in, bitcoin noteert juist een stevige plus.

Bitcoin schrijft voor de afgelopen 30 dagen een plus van 6,53 procent, terwijl de S&P 500 een min van 1,40 procent moest slikken en de Nasdaq zelfs een behoorlijk dramatisch verlies van 7,45 procent.

In theorie is bitcoin een asset die compleet los staat van het traditionele financiële systeem. Als jij jouw bitcoin veilig in eigen wallets bewaart, dan kan geen enkel faillissement ervoor zorgen dat jouw bitcoin verdwijnen. Hetzelfde geldt uiteraard niet voor aandelen.

Als het bedrijf wat het aandeel vertegenwoordigt failliet gaat, dan houdt het aandeel op te bestaan. In die zin is bitcoin net als goud een veilige haven, omdat niets of niemand het in theorie van je af kan pakken. Mits je het op de juiste manier bewaart natuurlijk.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...