Bitcoin tikt prijs van $21.000 aan

De bitcoin koers tikt vandaag weer de grens van $21.000 aan. Met een opleving van zo’n 4% in 24 uur toont de koers van bitcoin enige teken van leven.

De stijging is niet voor iedereen goed nieuws. Speculanten met derivaten kunnen hierdoor grote bedragen verliezen. Een platform als Coinglass houdt die liquidaties bij. In de afgelopen 24 uur werd er voor $240 miljoen aan crypto futures gesloten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De recente prijsstijging zorgde voor de liquidatie van $44 miljoen bitcoin future contracten.

Bitcoin tikt prijs van $21.000 aan

Met derivaten kun je speculeren op de toekomstige prijs van bitcoin. Je gaat een contract aan met een andere partij. De een gaat short (speculeren op een lagere koers), de ander gaat long (speculeren op een hogere koers). Als je het contract niet meer kunt betalen, wordt je positie geliquideerd.

Koers van bitcoin

De koers van bitcoin is volatiel, dat is niets nieuws. We schommelen al maanden rond de koers van $20.000, net boven de recordprijzen van 2017. Het huidige koersrecord van bitcoin dateert van november 2022. De prijs van BTC piekte toen op sommige beurzen even op $69.000.

Voor wat perspectief zie je hieronder het koersverloop van bitcoin de afgelopen 5 jaar.

Bitcoin tikt prijs van $21.000 aan

De twee grote pieken in 2021 en 2022 liggen al een tijdje achter ons. De wereldeconomie ligt op zijn gat. Bitcoin bestaat al sinds 2009, maar het is nu voor het eerst dat we gaan zien hoe de prijs zich houdt in deze financiële onrust. De rentes bij centrale banken stijgen, en het algehele sentiment is niet bepaald positief te noemen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...