Bitcoin koers nadert uitbraak, koersexplosie van 10% in aantocht?

Bitcoin koers verwachting

Als we de populaire analist Aayush Jindal van NewsBTC mogen geloven, dan staat bitcoin mogelijk op het punt van een explosieve uitbraak. Op het moment van schrijven zijn de bulls in gevecht met de bears om de grens van 44.000 dollar. Zodra de weerstanden op 44.500 en 45.000 dollar worden gebroken, kan de digitale munt volgens Jindal nog veel verder stijgen.

Bitcoin koers omhoog?

De bitcoin koers lijkt momenteel gesetteld boven de weerstandszone van 43.500 dollar en is daarmee volgens Jindal in een “bullish-zone” terechtgekomen. Er werd rond het niveau van 44.300 dollar een voorlopig hoogtepunt gevormd door de digitale munt en momenteel consolideert bitcoin even.

Op het moment van schrijven staat er een koers van 43.980 dollar op de borden. Daarmee bungelen we net onder de sterke weerstand van 44.000 dollar.

Belangrijk is dat bitcoin nu boven de weerstand op 43.500 dollar en het 100-uur bewegende gemiddelde handelt. Er vormt zich ook een bullish trendlijn (blauw) met een steun rond de 43.800 dollar op de uurgrafiek van bitcoin ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Kan de bitcoin koers ook dalen?

Er zijn natuurlijk ook risico’s voor bitcoin. De kans op dalingen is altijd aanwezig voor de digitale munt. Volgens Jindal moeten de bulls binnenkort de weerstand op 44.300 dollar overstijgen, omdat er anders weleens een correctie zou kunnen ontstaan.

Mocht dat gebeuren, dan komen we de eerste steun tegen op 43.800 dollar.

De volgende steun, mochten we die van 43.800 dollar verliezen, komen we tegen op 42.750 dollar. Daarmee zou de bitcoin koers alweer 1.000 dollar verloren zijn. Positief is dat de MACD, een soort momentum-indicator, in de uurgrafiek in ieder geval weer bullish momentum begint te vertonen.

Wat denken jullie? Gaan we deze week nog voorbij de 45.000 dollar of moeten we juist verder omlaag kijken als het om de bitcoin koers gaat?

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....