Bitcoin koers onderdrukt, extreme angst kruipt in de markt

9016 totale weergaven
Bitcoin Bull of Bear? Top experts geven hun mening

Het gaat niet goed met bitcoin. Zelfs na de positieve inflatiescore van gisteren in de Verenigde Staten, wist de koers niet aan een nieuwe stijging te beginnen. Daardoor is de Fear & Greed Index, een indicator die het sentiment in de markt volgt, naar “extreme angst” gevallen. Met de huidige score van 25/100 ligt deze op het laagste niveau sinds januari 2023.

Extreme angst om bitcoin

Het vallen van de Fear & Greed Index naar het niveau van 25/100 gebeurde nadat bitcoin er voor de tweede keer in 48 uur niet in slaagde om boven de 60.000 dollar te breken.

Justin Bennett, een populaire analist op Twitter, voorziet nieuwe koersdalingen voor bitcoin. Hij ziet in de grafieken een zogenaamde “rijzende wig”, die volgens hem op een correctie wijst voor de komende dagen.

Bitcoin kwam op 10 juli tot een koers van 59.485 dollar, om vervolgens weer terug te vallen naar het niveau van 57.000 dollar. Op 11 juli ging bitcoin vervolgens opnieuw naar 59.529, om dat niveau daarna weer te verliezen.

Op het moment van schrijven klokt de bitcoin koers binnen op 57.200 dollar en lijkt de markt nog steeds in een staat van afwachting te zitten.

Waarom stijgt bitcoin niet?

De grote vraag is natuurlijk waarom bitcoin niet stijgt. Tot gisteren deed de traditionele financiële markt het fantastisch en werd all-time high na all-time high bereikt door de aandelenmarkten.

Daar kwam gisteren plotseling verandering in, op een moment dat iedereen juist stijgingen verwachtte. Waarom? Omdat de inflatie in de Verenigde Staten lager bleek dan verwacht, waardoor de Amerikaanse centrale bank in principe de ruimte heeft om in september de rente voor het eerst te verlagen.

Precies dat lijkt nu op het programma te staan. Na de inflatiedata van gisteren is de kans op een renteverlaging van de Federal Reserve in september naar 92,6% gestegen volgens de futuresmarkt.

Ten opzichte van één maand geleden is dat een behoorlijke stijging. Op 12 juni ging het nog om een kans van 64,7%.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....