Bitcoin koers op hoogste niveau in ruim 2 jaar tijd

bitcoin-logo-bull-run

 

Bitcoin-investeringsproducten zagen afgelopen week een instroom van bijna 600 miljoen dollar, zo blijkt uit het laatste rapport van CoinShares. Alles bij elkaar zorgt dat voor de vierde opeenvolgende week van instromen voor crypto-beleggingsproducten.

Het zijn vooral de Spot Bitcoin ETFs die hier een gigantische bijdrage aan leveren.

Bitcoin koers bereikt hoogste niveau in ruim 2 jaar

Met deze positieve instroom is ook de bitcoin koers aan een nieuwe opmars begonnen. In de nacht van maandag op dinsdag schoot de koers zelfs richting de 57.000 dollar.

Op het moment van schrijven klokt de bitcoin koers binnen op 55.895 dollar en is er alweer een klein deel van die stijging ingeleverd. Ondanks dat staat er alsnog een stijging van 8,40 procent op de borden over de afgelopen 24 uur.

Vanaf het begin van het jaar zou er volgens CoinShares nu al voor 5,7 miljard dollar aan institutioneel kapitaal richting bitcoin gestroomd zijn.

“Eerder deze week piekte de totale assets in het beheer van crypto-beleggingsproducten op 68,3 miljard dollar. Dat is het hoogste niveau sinds december 2021. Maar daarmee zitten we nog ver weg van de all-time high van 87 miljard dollar die we in november 2021 zagen”, aldus James Butterfill van CoinShares.

Spot Bitcoin ETFs drijven de markt

Deze positieve data volgt op een gigantische koopgolf, die vooral is gedreven door de Spot Bitcoin ETFs.

Waar Graysacle voor de afgelopen week een uitstroom van 432,9 miljoen dollar moest opschrijven, werd dat ruimschoot gecompenseerd door de instromen van 543,5 miljoen dollar en 335,6 miljoen dollar van BlackRock en Fidelity.

Ook ARK 21 Shares kende met zijn Spot Bitcoin ETF een goede week. Zij mochten namelijk een instroom van 79,3 miljard dollar opschrijven, waarmee zij voor 2024 op een totaal van 1,577 miljard dollar uitkomen.

Bitcoin domineert op dit moment de markt voor institutionele beleggers, met een instroom van 570 miljoen dollar. Dat is goed voor 95 procent van het totaal van de instromen. Ethereum volgde met 16,8 miljoen dollar op de tweede plaats.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....