Bitcoin koers schiet naar $44.256

Update - Bitcoin heeft de afgelopen 24 uur een top bereikt van $44.256. Een plus van ruim 13% over de afgelopen zeven dagen.

Het is één van de grootste stijgingen sinds 2020.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ondanks de recente correcties weet bitcoin de maand februari dan toch netjes af te sluiten. Zo sluit de koers boven de exponential moving average 21 EMA, ziet deze analist.

Dit is het voortschrijdend gemiddelde over alle slotkoersen van de afgelopen 21 dagen. De maandsluitingen sluiten hierboven.

De toch wel onverwachte opwaartse beweging is slecht nieuws voor handelaren die speculeerden op een lagere koers. Zij verloren geld op futuresbeurzen.

Uit data van Coinglass blijkt dat ruim 300 miljoen dollar aan futures in rook is opgegaan het afgelopen etmaal.

Deze data hebben betrekking op de complete cryptomarkt (dus niet alleen bitcoinfutures).

Het volgende level voor de koers om naar uit te kijken is $46.600, aldus de analist Plan C.

De prijs in euro's:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Eerder bericht 28 februari:

De vraag naar bitcoin is duidelijk groter dan het aanbod.

Kijken we naar de aanbodzijde, dan valt een metric op. De bitcoinbalans op exchanges ligt op een historisch laag niveau, zo blijkt uit data van CryptoQuant. Het is namelijk drieënhalve jaar geleden dat er zo weinig bitcoin bij beurzen staat.

Aanvullende dat van Glassnode lijken deze downtrend ook te bevestigen. ~13,4% van alle gedolven bitcoin staat onder beheer bij exchanges.

Bitcoin koers schiet naar $44.256

Dat beurzen minder populair zijn als custodian, kan diverse verklaringen hebben. Particulieren willen mogelijk meer zeggenschap over hun btc door deze bijvoorbeeld naar een hardware wallet te sturen.

Ook een deel van het zakelijke marktsegment zoekt gespecialiseerde custodians anders dan beurzen voor hun btc. En dan zijn er nog andere spelers zoals leenplatformen waar je rente krijgt op je bitcoin als je deze daar stalt.

En dan zijn er nog vermogensbeheerders zoals Grayscale die grootschalig bitcoin opkopen en vastklikken als onderligger van een product als het Grayscale Bitcoin Trust.

Kijken we naar de vraagzijde, dan lijken steeds meer professionele beleggers bitcoin ontdekt te hebben. Terecht kan de vraag gesteld worden: neemt Wall Street bitcoin over?

Een bitcoinfonds waar Wall Street namen zoals Morgan Stanley gretig gebruik van maken.

Ook kunnen we niet ontkomen aan de actualiteit. De Russische roebel wordt keihard geraakt door de sancties van het westen. Een van de uitvluchten voor (rijke) Russen is hoogstwaarschijnlijk bitcoin en andere munten zoals stablecoin Tether USDT.

Een van de handelsparen die namelijk vandaag relatief veel handelsvolume heeft is BTC-RUB op beurzen zoals Binance en peer-to-peerbeurzen LocalBitcoin.

Dat blijkt uit een marktrapportage van onderzoeksbedrijf Kaiko uit Parijs. Dat bedrijven zoals Binance en ook Kraken Russische klanten niet gaan weren, ondanks de oproep daartoe van Oekraïne en westerse landen, helpt Russische klanten te vluchten in crypto. Dit kan mogelijk een rol hebben gespeeld in de prijsactie van vandaag.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwskoers

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...