Waarom de Bitcoin koers in september bullish kan gaan worden

1458 totale weergaven
Is Bitcoin op weg naar een nieuwe Q4-rally?

De Bitcoin koers lijkt augustus met een flink verlies af te sluiten. Volgens CoinMarketCap is de koers van Bitcoin namelijk in Augustus met meer dan 13% gedaald. Maar kan september een betere maand worden voor de Bitcoin koers?

September vaak een lastige maand voor Bitcoin koers

September is vaak een moeilijke maand geweest voor Bitcoin. Sinds 2013 daalde de koers in acht van de elf gevallen. Dat betekent dat de markt in deze maand vaak een bearish trend laat zien. Toch zijn er dit jaar een aantal signalen die aangeven dat Bitcoin misschien wel beter zal presteren.

Bitcoin September

De wereldwijde liquiditeit is aan het stijgen en heeft een nieuw hoogtepunt bereikt. Hoewel Bitcoin hier nog niet volledig van profiteert, is deze trend positief voor de markt. Verwachte renteverlagingen in september kunnen ook voor een koersstijging zorgen.

Een analyse van CryptosRus wijst erop dat de huidige situatie lijkt op die van 2016 en 2020. In die jaren steeg de Bitcoin koers sterk dankzij renteverlagingen, meer liquiditeit, de halving, en de Amerikaanse verkiezingen. Zou hetzelfde kunnen gebeuren in september?

Bitcoin wordt toegankelijker voor beleggers

Bitcoin is nu makkelijker toegankelijk dan ooit. Dit komt onder andere door de lancering van nieuwe Exchange-Traded Funds (ETFs) eerder dit jaar. Ook is er een nieuwe aanvraag ingediend bij NASDAQ om Bitcoin opties te introduceren op de aandelenmarkt. Dit kan zorgen voor een positiever sentiment onder beleggers.

In de afgelopen 24 uur zijn er grote hoeveelheden Bitcoin gekocht door whales. De totale instroom van BTC was de vierde hoogste in de laatste drie maanden, met een piek van 77.400 BTC. Dit wijst erop dat veel grote beleggers zich voorbereiden op een mogelijke koersstijging in september, ondanks dat de koers recent onder de $60.000 is gezakt.

Als de rente in september daalt en de wereldwijde liquiditeit blijft stijgen, dan zou Bitcoin in september weleens een bullish maand kunnen hebben. De toenemende adoptie van Bitcoin in de reguliere markten kan ook bijdragen aan een betere koersprestatie voor het einde van het jaar. Het antwoord zou echter grotendeels gaan afhangen van de renteverlagingen.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...