Bitcoin koers naar $70K? Glassnode oprichters voorspellen enorme stijging!

1141 totale weergaven
bitcoin koers

Volgens Glassnode oprichters Jan Happel en Yann Allemann zou de Bitcoin koers binnenkort naar $70.000 kunnen stijgen. Deze experts, bekend als Negentropic op X, waarschuwen dat beleggers die op een daling speculeren rond $68.000 tot $69.000 en hier short gaan, grote verliezen kunnen lijden. Dit komt door een bullish patroon die ze op de grafiek van Bitcoin zien.

Bullish patroon voor Bitcoin koers

De analisten van Glassnode wijzen op een opvallend patroon in de Bitcoin koers, bekend als het megaphone-patroon, dat zichtbaar is sinds Bitcoin in maart een nieuwe piek bereikte.

Happel en Allemann noemen verschillende redenen waarom de Bitcoin koers kan stijgen naar $70.000. Ze delen hun inzichten op hun platform Swissblock. De belangrijkste redenen zijn dat er nu weinig risico is en dat er meer activiteit is op het Bitcoin netwerk.

https://twitter.com/Negentropic_/status/1827380938734530861

Een belangrijke reden is de verandering in het risicoprofiel van Bitcoin. Toen de Bitcoin koers naar $64.000 steeg, veranderde het risicoprofiel van hoog naar laag. Dit soort veranderingen gingen in het verleden vaak vooraf aan koersstijgingen.

In mei, juni en juli herstelde Bitcoin zich telkens na een periode van laag risico. Dit kan opnieuw gebeuren en de koers naar $70.000 duwen.

Daarnaast wijzen de Glassnode oprichters op de groei van het Bitcoin netwerk. Deze groei lijkt niet alleen op de pieken van juli, maar toont ook dat een dalende trend na eerdere halveringen is doorbroken. Deze groei kan de stijging van de Bitcoin koers ondersteunen.

Invloed van liquiditeit en funding rates

Hoewel de liquiditeit van het netwerk achterloopt op de groei, zijn er tekenen van verbetering. Dit kan de Bitcoin koers verder laten stijgen. Swissblock wijst ook op een bijzonder fenomeen: de funding rates in de BTC perpetual markets blijven negatief en worden zelfs groter. Dit wordt normaal gesproken geassocieerd met bearish markten, maar in dit geval kan het juist leiden tot een sterkere koersstijging, vooral als shortposities worden geliquideerd.

De aanhoudend lage funding rates worden deels toegeschreven aan de dominantie van Amerikaanse spot Bitcoin ETF’s, die een grotere invloed op de koers hebben dan de derivatenmarkten. Ook zou recent Bitcoin staking op platforms zoals Babylon hebben bijgedragen aan deze negatieve funding rates.

Gematigd optimisme voor de toekomst

Hoewel het er goed uitziet, zijn niet alle analisten even optimistisch. VanEck, een wereldwijd investeringsbedrijf, ziet ook mogelijkheden voor een herstel van Bitcoin, en vergelijkt het met eerdere marktcycli met een vergelijkbare risicobereidheid.

Toch waarschuwt een analist van CryptoQuant dat een toename van Open Interest (OI) die sneller stijgt dan de Bitcoin koers, kan wijzen op een komende correctie, zoals eerder is gebeurd.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...