Bitcoin koers daalt 7% in september, scherpste correctie sinds maart

Bitcoin koers daalt 7% in september, scherpste correctie sinds maart

September is historisch gezien niet de beste maand voor Bitcoin en 2020 is geen uitzondering. De maand is afgesloten met een min van 7% op de Bitcoin Price Index. Het is de scherpste correctie sinds maart, toen de prijs naar $3.850 dipte door paniek op alle wereldmarkten.

Bitcoin versus dollar

Destijds vluchtten beleggers massaal naar cash. Waardoor alle assets op het bord (aandelen, goud én bitcoin) ruim 25% inleverden ten opzichte van de dollar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Logischerwijs herstelde de dollarprijs afgelopen maand, omdat in de VS en Europa weer een tweede golf van het Coronavirus opsteekt. De zogenaamde Dollar Index (DXY) steeg 1,8% in september, de eerste stijging sinds maart.

Mike Alfred, CEO van Digital Assets Data licht toe:

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]'Bitcoin lijkt gevoelig voor een sterke dollar op de korte termijn'[/penci_blockquote]

Terwijl de prijs sinds maart een contraire beweging laat zich ten opzichte van de dollar index.

Bitcoin koers daalt 7% in september, scherpste correctie sinds maart

Sinds maart zijn we getuige van een rally van $3.867 naar $12.400 om medio augustus abrupt tot stilstand te komen. Sindsdien beweegt de koers in de range tussen $10.000 en $11.000.

De Dollar Index liet juist een tegengesteld beeld zien. Een top van 103 punten in maart en een dieptepunt van 91.75 punten in augustus doordat overheden driftig geld gingen bijdrukken.

Aandelenindex S&P500 en goud liepen grotendeels in de pas met Bitcoin. Misschien is dat toeval, want de correlatie tussen Bitcoin en aandelen schommelt historisch nogal. In september was echter op momenten sprake van een zeer correlatie met respectievelijk aandelen en goud.

Lange termijn

Dat beleggers hun BTC oppotten en van beurzen halen, is een goed signaal voor Bitcoin. Op 15 september kocht het bedrijf MicroStrategy nog eens extra 16.796 BTC in.

Ze brachten daarmee hun exposure op 38.250 Bitcoin, omgerekend 42,5 dagen aan Bitcoin productie.

Op de korte termijn zijn handelaren wellicht geneigd te kiezen voor zekerheid: terug naar cash.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author="Matthew Dibb, CEO van Stack Funds"]"We kunnen het herstel van de dollar niet negeren en dat blijft druk zetten op de bitcoin prijs."[/penci_blockquote]

Technisch gezien is er echter nog lang geen reden voor paniek, stelt Josh Rager in een recente tweet. Hij ontdekt nog de nodige lichtpuntjes ondanks de correctie in september.

Rager denkt dat de markten groen gaan kleuren in aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen op dinsdag 3 november.

Uitzoomen

En soms helpt het om even uit te zoomen. Bitcoin laat een net rendement zien in de eerste negen maanden in 2020: +48%. Daarmee laat Bitcoin zowel goud, aandelen als obligaties achter zich.

Bitcoin koers daalt 7% in september, scherpste correctie sinds maart

bron: Coindesk

Op moment van schrijven staat de koers boven $10.487, een plusje van 0,8% op de Bitstamp grafiek.

De bitcoin prijs in euro's:

Lees meer over:
Bitcoin koers prijs

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties