Bitcoin koers snel weer boven $30.000?

Bitcoin is het jaar 2023 fantastisch begonnen, maar de afgelopen weken is er wat zand in de motor gekomen. Nu is het de vraag of de bulls het in zich hebben om de bears van zich af te duwen en het heft weer in handen te nemen. Volgens BitBull Capital zit bitcoin momenteel in een consolidatiefase, waarna eventueel een hertest van de 30.000 dollar kan plaatsvinden.

BitBull Capital is optimistisch en noemt de huidige fase "een pauze" voor bitcoin. Alleen de tijd kan ons leren of dat inderdaad het geval is.

Hertest van de 30.000 dollar

"Bitcoin corrigeerde naar het niveau van 27.000 tot 25.000 dollar. Dat is precies het koersniveau waar we wat consolidatie willen zien voordat een hertest van de 30.000 dollar kan plaatsvinden de komende dagen", aldus Joe DiPasquale van BitBull Capital tegenover CoinDesk.

Het heeft er dus alle schijn van dat DiPasquale de komende dagen mogelijk al een opwaartse koersbeweging van bitcoin richting de 30.000 dollar verwacht.

Dat lijkt wat vroeg, gezien de macro-economische onzekerheid die momenteel weer om de markt hangt. Met name rond het vraagstuk of de Federal Reserve op 14 juni een rentepauze inlast voor hun campagne van verhogingen.

Op het moment van schrijven staat bitcoin voor de afgelopen 24 uur op een daling van 1,73 procent en komt daarmee op een koers van 26.700 dollar uit. Wat dat betreft is het nog een behoorlijke stijging tot de 30.000 dollar waar DiPasquale op mikt.

Renteverwachtingen

Voorlopig verwacht de markt dat het 86,2 procent zeker is dat de Federal Reserve op 14 juni een pauze inlast en de economie even wat ademruimte gunt. De afgelopen 14 maanden waren we immers getuige van de meest agressieve rentecampagne in jaren.

De rente schoot in een kort tijdsbestek van praktisch nul naar de huidige 5,00 - 5,25 procent. Wat dat betreft is het ook wel wijs als de Federal Reserve nu even op de rem trapt.

Zo krijgt de economie de tijd om die renteverhogingen te verwerken en kunnen we het daadwerkelijke effect daarvan zien. Het uiteindelijke doel van de renteverhogingen is natuurlijk om de inflatie terug te brengen naar 2,0 procent.

Tot nu toe is de inflatie op vrijwel alle vlakken nog hoger dan 4,0 procent en heeft de Amerikaanse centrale bank nog wel even te gaan. De kans is echter groot dat het huidige pakket van renteverhogingen ook voldoende is om dat op de wat langere termijn voor elkaar te krijgen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....