Bitcoin koers staat voor moment van de waarheid: nieuwe correctie in aantocht?

De bitcoin koers is naar de onderkant van een consolidatiepatroon gevallen en staat op het punt om naar beneden uit te breken. Als dat gebeurt staat ons waarschijnlijk een hevige correctie te wachten, waar we eigenlijk helemaal niet meer op zitten te wachten. Tijd om die precaire situatie in de grafiek eens nader onder de loep te nemen.

Wat is er aan de hand?

Bitcoin heeft sinds eind maart moeite met een dalende weerstandslijn die zich lastig laat doorbreken door de bulls. Door die lijn werd bitcoin op 7 juni ook afgewezen, waarna de lokale bodem van 17.622 dollar werd neergezet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Sindsdien is de prijs aan een klim begonnen en zijn er twee “hogere dieptepunten” in de grafiek geprint. Tot op heden is het echter niet gelukt om de dalende weerstandslijn te doorbreken en in plaats daarvan vond de bitcoin koers zijn afwijzing bij de 21.700 dollar.

Daarbij is de dagelijkse RSI er nog niet in geslaagd om boven de 50 uit te komen, wat over het algemeen een slecht teken is. Op hetzelfde moment dat de koers werd afgewezen rond de 21.700 dollar, ging ook de dagelijkse RSI naar beneden.

Bitcoin koers staat voor moment van de waarheid: nieuwe correctie in aantocht?

Ondanks die negativiteit is er nog iets positiefs te melden op het vlak van de RSI. We bevinden ons namelijk nog altijd boven een stijgende trendlijn (groene lijn). Als we daar echter doorheen vallen, dan kan dat een bevestiging zijn dat de koers ook wat tikken krijgt.

Bearish signalen op zes uur!

Als we inzoomen op de zes-uur grafiek van bitcoin, dan ziet de situatie er momenteel vooral bearish uit. In de eerste plaats omdat de bitcoin koers al enige tijd in een stijgend trendkanaal handelt. Dat klinkt positief, maar over het algemeen breken we daar vaak naar beneden uit.

In de tweede plaats is bitcoin op de zes-uur grafiek door de RSI-trendlijn gebroken en onder de 50 terechtgekomen. Alles bij elkaar opgeteld ziet het er op dit tijdsframe dus niet goed uit voor bitcoin. Het enige positieve wat we hier bij kunnen vermelden is dat technische analyse geen exacte wetenschap is en dat er wat dat betreft geen zekerheid bestaat.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram
chat
, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....