Nieuw onderzoek: “Wall Street verwacht bitcoin koers van 10.000 dollar”

Uit een recent onderzoek van MLIV Pulse blijkt dat 60 procent van de ondervraagden op Wall Street een koersval van bitcoin naar 10.000 dollar waarschijnlijker acht dan een opleving naar 30.000 dollar. Verder komt uit het onderzoek naar voren dat professionele investeerders meer toekomst zien in bitcoin dan het retail publiek.

Emoties lijken ook Wall Street te beïnvloeden

De bitcoin koers heeft sinds de all-time high van november 2021 een aantal zware maanden achter de rug. Uiteindelijk zijn we van 69.000 dollar naar 17.600 dollar teruggevallen en het optimisme dat tijdens de bullrun heerste is daarmee compleet verdwenen en vervangen door grote angst.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De emoties die voortkomen uit die angst lijken ook Wall Street te beïnvloeden, want 60 procent van de 90 ondervraagden gelooft dat bitcoin een koersval naar 10.000 dollar te wachten staat. Daar is niet iedere deelnemer in het onderzoek het mee eens.

28 procent van de ondervraagden geeft namelijk aan dat digitale assets de toekomst van de financiële wereld zijn. Van consensus is geen sprake op Wall Street, want 20 procent van de ondervraagden zegt dat bitcoin in essentie waardeloos is.

Verschillende factoren boezemen angst in

Het algemene wantrouwen jegens bitcoin komt ook voort uit het feit dat de wereld op dit moment voor een aantal grote uitdagingen staat. Hierbij kun je denken aan de hoge inflatie, de energiecrisis en militaire conflicten. Jared Madfes, een partner van Tribe Capital, geeft zijn visie op de zaak.

“Het is heel makkelijk om nu angstig te zijn, niet alleen in crypto, maar in de wereld in het algemeen”, aldus Madfes over het macro-klimaat waarin bitcoin momenteel bivakkeert. Ondanks de bearish verwachtingen voor bitcoin, gelooft de meerderheid dat het de meest krachtige asset binnen de industrie blijft.

In tegenstelling tot Ethereum, dat volgens Wall Street “zijn voorsprong” begint te verliezen. Waarmee ze waarschijnlijk doelen op de “voorsprong” die Ethereum heeft op andere smart contract platforms. Op de lange termijn verwacht men op Wall Street over het algemeen goede prestaties van bitcoin, maar op de korte termijn wordt het dus uitkijken.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....