Bitcoin koers stabiel, maar voor hoe lang nog?

De bitcoin koers schommelt al maanden tussen de 29.000 en 31.000 dollar. Het lukt de bulls maar niet om de controle terug te pakken en ondertussen is de volatiliteit naar het laagste niveau sinds 2017 gezakt. Krijgen we straks onverwachts een gigantische koersexplosie of blijven we nog even op deze manier doorsudderen?

Verkocht op 31.000 dollar

De populaire pseudonieme analist Don Alt had deze lastige periode voor bitcoin blijkbaar al voorzien. Eerder dit jaar besloot hij te verkopen, omdat hij het gevoel kreeg dat bitcoin op het terrein van de bears aangekomen was.

We zijn nu een ruime maand verder en het lijkt erop dat hij gelijk krijgt. "Het is best grappig dat mensen me uitlachten omdat ik bitcoin verkocht op 31.000 dollar; zelfs als we geen dollar meer zakken was het aanhouden van de positie iedere potentiële stijging niet waard geweest", aldus Don Alt.

De analist lijkt hiermee aan te geven dat hij rust prefereert boven het mee proberen te pakken van iedere stijging van bitcoin. "We chillen", zijn de laatste woorden die hij onder zijn update plakt. Don Alt lijkt pas weer te willen instappen op de koers van 31.000 dollar.

Wanneer komt de bullmarkt?

De grote vraag is natuurlijk wanneer de bullmarkt voor bitcoin begint. Op basis van de macro-economische omstandigheden lijkt Don Alt weleens gelijk te kunnen krijgen met zijn analyse dat het een goed idee is om momenteel even aan de zijlijn te blijven met je kapitaal.

Aan de andere kant komt de halving eraan en daar zou je ook interessante theorieën over kunnen maken. Iedereen binnen de industrie weet op dit moment wel dat bitcoin het over het algemeen goed doet in de maanden NA de halving.

Dat zou ertoe kunnen leiden dat mensen nu massaal VOOR de halving inkopen om die stijgingen voor te zijn. Mocht dat gebeuren, dan kan het zomaar zijn dat de piek van bitcoin (of een deel van de piek) al voor de halving zal plaatsvinden.

Gebeurt dat, dan krijgen we een spectaculaire wending in de geschiedenis van bitcoin en hebben we voor het eerst een nieuwe all-time high te pakken VOOR de volgende cyclus begint. Voor nu staat de halving voor april 2024 op het programma. Wat dat betreft is er nog genoeg tijd over voor dit scenario.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....