Bitcoin koers stijgt naar $61K dankzij positief Fed nieuws

987 totale weergaven
bitcoin koers herstel

Gisteravond bereikte de Bitcoin koers $61.838, nadat de koers eerder op de dag onder de $60.000 bleef hangen. Deze stijging ging samen met een positieve trend op de aandelenmarkten, zoals de S&P 500 en Nasdaq, die vlak voor sluitingstijd ook omhooggingen. De hernieuwde positiviteit op de markt is vooral te danken aan een rapport van de Federal Reserve (Fed), waarin wordt gesuggereerd dat er binnenkort mogelijk een renteverlaging aankomt.

Fed hint op renteverlaging en Bitcoin koers reageert positief

Het rapport van de Fed zorgde voor veel enthousiasme op de markten. In het rapport staat dat de meeste leden van de Federal Open Market Committee (FOMC) vinden dat het waarschijnlijk verstandig is om de rente te verlagen als de economische omstandigheden stabiel blijven. Dit nieuws zorgde voor een herstel van de aandelenmarkten, waarbij alle grote Amerikaanse indexen in het groen eindigden. De Russell 2000, S&P 500 en Nasdaq presteerden het best.

Wereldwijd sprong ook de cryptomarkt in op deze positieve trend, en steeg in waarde tot $2,16 biljoen, een toename van 2,32% in de afgelopen 24 uur. De Bitcoin koers bereikte een piek van $61.838, wat neerkomt op een stijging van 3,4% ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Ethereum steeg ook, maar iets minder sterk, met een groei van 1,66%. In de afgelopen week is de Bitcoin koers met 5,11% gestegen, terwijl Ethereum een lichte stijging van 0,95% zag.

Bitcoin 1D Chart CoinMarketCap

Grote liquidaties door stijging van Bitcoin koers

De snelle stijging van de Bitcoin koers zorgde ervoor dat veel “short” posities werden geliquideerd. Binnen vier uur tijd werden er voor $13,65 miljoen aan Bitcoin shorts en $4,66 miljoen aan Ethereum shorts geliquideerd. Over de hele dag gezien werden er $22,93 miljoen aan BTC shorts en $8,78 miljoen aan ETH shorts beëindigd. Tegelijkertijd werden er ook veel “long” posities in Ethereum geliquideerd, ter waarde van $16,55 miljoen.

In totaal werden er voor $104,76 miljoen aan derivaten posities geliquideerd, waarvan $57,56 miljoen aan shorts. Volgens gegevens van coinglass.com werden ongeveer 40.297 traders geliquideerd, waarbij de grootste liquidatie plaatsvond op Binance, waar een Ethereum trader $2,98 miljoen verloor. Ondanks dat de Bitcoin koers de $61.838 bereikte, stuitte de koers op sterke weerstand bij $62.000 en daalde vervolgens weer tot net onder $61.000.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...