Bitcoin koers valt terug tot $48.000, verandert daarmee de trend van BTC?

Bitcoin is rond de klok van zes uur gedaald van $50.000 naar om en nabij de $48.000. Al een paar dagen lang flirtte de koers met een uitbraak tot boven de halve-ton-in-dollars, maar de bears lijken het voor nu (tijdelijk) te hebben gewonnen van de bulls.

Bitcoin koers daalt

Bitcoin schommelde al enkele dagen rond de resistance en psychologische grens van $50.000. Uitbraken naar boven waren niet overtuigend, en dus lijkt het sentiment te kantelen, zoals John vanmorgen ook al in Koerskijken vertelde. De koers staat momenteel 3% lager dan exact een etmaal geleden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin koers valt terug tot $48.000, verandert daarmee de trend van BTC?

Eerder berichtten we al dat er bijna 30.000 BTC naar cryptobeurzen werd gestuurd (in de laatste zeven dagen). Het was een wijziging van de trend: de laatste tijd werd er vooral bitcoin van beurzen afgehaald.

De afgelopen 24 uur is er ongeveer $2.3 miljard aan bitcoin naar exchanges verstuurd, terwijl er slechts $1,5 miljard vanaf werd gehaald. Een netflow van +$828 miljoen dus. Pakt een whale zijn winst en stapt hij uit de markt?

Retest prijslevels

Trader en analist Rekt Capital kondigde ook al aan dat Bitcoin een retest aan het maken was van eerdere prijslevels. Dat gebeurde twee keer eerder ook, zoals te zien is in onderstaande tweet.

NebraskanGooner ziet Bitcoin met de daling van de laatste uren, door een trendlijn breken. "Down we go", is zijn droge conclusie. Maar vergis je niet: ten opzichte van een krappe week geleden staat bitcoin nog steeds zo'n 10% in het groen. When in doubt, zoom out!

Trader Adrian Zduńczyk is ook niet verrast: hij zag het al als een mogelijkheid dat de bulls gestopt zouden worden, helemaal nu de $50.000 nog niet officieel is gebroken. Volgens zijn analyse blijven we nog wel een poosje in de huidige prijsrange.

Morgen om 9 uur zijn we weer terug met een prijsupdate in Koerskijken met John. Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!