Bitcoin koers onder druk, analist speculeert over grote daling

Hoewel velen geloven dat de bearmarkt van 2022, waarin de bitcoin koers naar 15.500 dollar afdaalde, voorbij is, zijn er ook nog analisten die verdere dalingen verwachten voor de digitale munt. Er zijn twee indicatoren die erop wijzen dat er mogelijk nog meer koersdalingen in het vat zitten voor bitcoin, namelijk de Volume Weighted Average Price (VWAP) en de Volume Profile Visible Range (VPVR).

Koersdalingen op komst voor bitcoin?

Jake Wusjastyk komt op Twitter (of moeten we X zeggen) met de constatering dat bitcoin is teruggevallen naar de VWAP-zone van november 2022, maar daar nog net boven zweeft. VWAP werkt in principe hetzelfde als de Realized Price indicatoren, omdat het gebaseerd is op de gemiddelde prijs waarvoor investeerders hun bitcoin inkochten.

Het positieve nieuws is dat bitcoin momenteel nog net boven die gevarenzone zweeft. Maar het negatieve nieuws is dat deze indicator de koers in principe naar beneden zou kunnen trekken tot ongeveer 12.500 dollar.

Dat kan echter ook goed nieuws zijn als je hoopt op lagere koersen om meer bitcoin in te kopen. Sommige mensen kijken immers niet naar de dollarwaarde van bitcoin, maar proberen simpelweg zoveel mogelijk bitcoin te verzamelen.

Het sentiment rondom bitcoin slaat om

Het is in ieder geval duidelijk dat het sentiment. rondom bitcoin vrijwel compleet is omgeslagen sinds de dalingen van afgelopen week. Dat ging al een tijdje in de lucht, omdat de bulls het maar niet voor elkaar kregen om de koers weer boven de 30.000 dollar te brengen.

Dat gevecht duurde langer en langer en nu lijken de bulls dat definitief te verliezen. Het is te hopen voor bitcoin dat we snel weer een bounce krijgen, want anders kan 2023 nog weleens in mineur gaan afsluiten.

Gelukkig staan er voor 2024 wel wat interessante ontwikkeling op de agenda. Wat bijvoorbeeld te denken van de bitcoin halving die voor april 2024 op de planning staat. Daarnaast hebben we natuurlijk ook nog de Spot Bitcoin ETF van BlackRock, die er zomaar eens zou kunnen komen in de Verenigde Staten.

Lees meer over:
bitcoin koersBitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....