‘Hoe de bitcoin koers naar 400.000 dollar kan stijgen na de halving’

In een nieuwe analyse met de titel "2024 Halving Analyse: Het begrijpen van de marktcycli en door de halving gecreëerde kansen," duikt Blockware Intelligence in de mogelijkheid van een bitcoin koers van 400.000 dollar tijdens de volgende halving-periode. Het rapport bekijkt verschillende factoren die bijdragen aan de unieke marktcyclussen die bitcoin doormaakte en de potentiële impact van de volgende halving op de bitcoin koers.

In tegenstelling tot andere grondstoffen is het aanbod van bitcoin algoritmisch vastgesteld. Volgens de onderzoekers van Blockware Intelligence draagt dat bij aan de vorming van de bitcoin koers.

Bitcoin Halving neemt verkoopdruk weg

Het eerste punt dat Blockware Intelligence maakt in hun onderzoek is dat de halving van bitcoin verkoopdruk weghaalt uit de markt. Miners zijn volgens Blockware Intelligence verantwoordelijk voor een significant deel van de verkoopdruk, omdat zijn nieuwe bitcoin ontvangen voor het produceren van een blok.

Die bitcoin moeten zij vervolgens verkopen om hun operationele kosten te voldoen. Halvings zorgen er volgens Blockware voor dat niet-efficiënte miners afsterven. Daardoor neemt ook de verkoopdruk onder de miners af.

'Hoe de bitcoin koers naar 400.000 dollar kan stijgen na de halving'

Volgens Blockware Intelligence zorgt de volgende halving ervoor dat er jaarlijks 164.250 bitcoin minder op de markt komen. Wat meer is dan de volledige bitcoin-voorraad van MicroStrategy.

Halving brengt nieuwe vraag

Verder zorgt de halving er volgens Blockware voor dat er nieuwe vraag naar bitcoin ontstaat. De geschiedenis suggereert dat de stijging van de vraag meestal volgt op de halvings. Zodra marktparticipanten te prijs zien stijgen brengen ze kapitaal in op de markt.

'Hoe de bitcoin koers naar 400.000 dollar kan stijgen na de halving'

Deze stijging van de vraag zien we vooral terug in de on-chain data, die het positieve sentiment rondom de halvings onderstreept. Zie de bovenstaande grafiek voor de stijging van de vraag op de blockchain na de halvings.

Historische prestaties bitcoin halving

Na iedere halving slaagde bitcoin erin om gigantische resultaten op de mat te leggen. Zo ging bitcoin in de periode van 2009 tot 2011 met 584 keer over de kop. Ging de koers van 2012 tot 2015 92 keer over de kop, van 2016 tot 2019 gingen we 30 keer over de kop en van 2020 tot 2024 verwacht Blockware Intelligence een stijging van 770 procent.

'Hoe de bitcoin koers naar 400.000 dollar kan stijgen na de halving'

We zien de rendementen door de jaren heen afnemen, maar volgens Blockware Intelligence hoeft dat niet zo te blijven. Steeds meer bitcoin verdwijnen in de zakken van lange-termijn investeerders die tegen de huidige koersen niet willen verkopen.

Verder constateert Blockware Intelligence dat de inflatie van bitcoin na de volgende halving onder de 1 procent zakt. Daarmee zou de inflatie lager zijn dan die van goud en dat suggereert volgens Blockware dat de bitcoin koers weleens naar de 400.000 dollar per munt kan stijgen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....