Bitcoin koers verwachting oktober – Traders bereiden zich voor op bullish kick-off laatste kwartaal, wat gaat Bitcoin doen bij crypto rally?

Nu september bijna voorbij is, is het tijd voor een korte Bitcoin-samenvatting van de afgelopen maand en een vooruitblik voor oktober. Er bestaan meerdere redenen waarom veel investeerders en analisten vermoeden dat oktober een bijzonder goede maand voor de token kan gaan worden. Ook zal een revolutionaire nieuwe crypto als alternatief voor BTC zijn opwachting maken.

September, een maand van opbouw

September is een weinig enerverende maand voor Bitcoin geweest. De koers schommelde wat tussen verschillende waardes, waarbij op 11 september een koersval plaatsvond: de token zakte toen even terug naar $25.005, maar vond al snel support. Een kleine rally richting de $27.400 ontstond vervolgens, maar deze kon geen vervolg krijgen.

Bitcoin koers grafiek september 2023
De Bitcoin koers schommelde in september. Bron: Tradingview

Toch is het knap dat eigenlijk de gehele maand de $26.000 is vastgehouden. Sommige analisten vermoeden dat dit een goede basis is voor een break out naar boven.

Interessanter dan het koersverloop is een blik op de market cap, op onderstaande grafiek. Hoewel deze logisch genoeg enigszins vergelijkbaar is met de gewone koersgrafiek, zien we toch dat de totale marktkapitalisatie stevig toegenomen is. Met name richting het eind van de maand is de stijging fors.

bitcoin marketcap september

Momenteel heeft BTC een market cap van $526,24 miljard. Dit is een aanzienlijke groei ten opzichte van 1 september, toen de market cap van de coin kort onder de $500 miljard dook. Een stijgende market cap is doorgaans een teken dat investeerders vertrouwen hebben in een token, en bereid zijn om nu te investeren. Waar zijn de positieve sentimenten op gebaseerd, en wat gaat Bitcoin doen?

Waarom de Bitcoin koers in oktober bullish wordt

Verschillende analisten en investeerders zijn enthousiast over de perspectieven voor Bitcoin. Zo laat CryptoJelleNL in zijn tweetbericht zien dat een breakout richting $42.000 op de korte termijn niet onmogelijk is, en zelfs snel bereikt kan worden. Andere analisten houden de handrem erop, maar verwachten wel een bullish periode. In veel gevallen denkt men dan de $30.000 zeker bereikt zal worden in oktober.

De bekende Nederlandse crypto analist Michaël van de Poppe ziet een belangrijke periode aanbreken voor de koers van Bitcoin. Als cruciaal punt in de koers ziet hij na een technische analyse $26.500,-. Als de koers daardoor heen weet te breken, moet een stijging naar het bovengenoemde niveau van $30.000,- haalbaar zijn in de maand van vallende bladeren en uitgesneden pompoenen.

De positieve sentimenten zijn niet alleen gebaseerd op het eerder beschreven koersverloop van september, ook wordt er het nodige nieuws verwacht dat de token een boost moet geven.

Zo valt het te verwachten dat in oktober meer en meer investeerders alvast beginnen met het inslaan van grotere hoeveelheden tokens in afwachting van de Bitcoin halving in 2024. Historisch gezien zorgt de Bitcoin halving voor een crypto rally, en dus is nu inkopen verstandig.

Tegelijkertijd lijkt het erop dat VS op de rand van een recessie staat: zo maakt Jerome Powell van de FED afgelopen week bekend dat er renteverhogingen aan zitten te komen en liet de CEO van JPMorgan weten dat een 7% rente op federal funds binnenkort niet uitgesloten is.

Daar komt nog eens bij dat in het Amerikaanse huis van afgevaardigden republikeinen geen overeenstemming kunnen bereiken over de begroting voor de komende periode. Een shutdown lijkt aanstaande. Dit zal gevolgen hebben voor de waarde van de dollar, en waarschijnlijk Bitcoin juist een extra push naar boven geven.

Een veelbesproken onderwerp is de goedkeuring van een Bitcoin spot ETF (of meerdere ETF’s) voor de Amerikaanse beurs. Een Bitcoin ETF maakt de token toegankelijk voor nieuwe (meer traditionele) investeerders en kan voor een enorme geldstroom richting Bitcoin zorgen. Gisteren liet de SEC, dat als overheidsorgaan dankzij de shutdown gedwongen het werk neer zal moeten leggen, weten een beslissing over spot Bitcoin ETF’s uit te stellen tot na oktober. Een beslissing zal in november vallen, en het valt te voorzien mensen in oktober ‘de hype’ willen kopen.

Bovendien is Q4 historisch gezien het beste Bitcoin kwartaal, en geschiedenis heeft vaak de gewoonte zichzelf te herhalen. Een nieuwe crypto rally valt dus niet uit te sluiten.

Bitcoin Minetrix, een nieuwe token

In Bitcoin investeren kan op dit moment heel verleidelijk zijn, maar mogelijk is een investering in de revolutionaire nieuwe crypto Bitcoin Minetrix (BTCMTX) nog verstandiger. Deze token komt namelijk met een geheel nieuw mechanisme om een passief inkomen te verdienen, genaamd stake-to-mine.

De werking van stake-to-mine is even simpel als briljant: door Bitcoin Minetrix tokens te kopen en deze te staken, krijg je mining credits. Deze credits kun je inzetten om toegang te krijgen tot Bitcoin minen in de cloud. Hierdoor wordt jij als stakende investeerder ook een Bitcoin miner.

Bitcoin minen is voor gewone investeerders momenteel nauwelijks toegankelijk. Wil je het helemaal zelf doen, dan heb je een hoop technische kennis en een flink startkapitaal nodig. Bovendien is het met de huidige energieprijzen lastig om er echt winst mee te maken.

Cloud mining bestaat al langer, maar werd tot nu toe altijd uitgevoerd door third parties: deze bleken niet altijd betrouwbaar. Bij Cloud Mining van de DeFi token Bitcoin Minetrix ligt de macht echter in handen van de tokenhouders. Dit is eerlijker, transparanter en levert (mogelijk) meer winst op. Bovendien kun jij je op elk gewenst moment terugtrekken uit de mining cloud.

Met een stijgende Bitcoin koers is het geen gek idee om over Bitcoin Minetrix na te denken. Je investeert in een relatief goedkoop alternatief voor Bitcoin ($0,011 per stuk) die je het recht geef om op een veilige en gemakkelijke wijze aan ‘gratis’ Bitcoin te komen.

Veel investeerders hebben de weg naar de BTCMTX al weten te vinden. Hoewel de presale pas deze week begon, is al meer dan $200.000 opgehaald voor dit ambitieuze project.

De presale van Bitcoin Minetrix is opgedeeld in verschillende fases, waarvan we nu nog in fase 1 zitten. Op dit moment kost een token nog $0,11, aan het einde van de presale zal dit opgelopen zijn naar $0,119. Wie verstandig is kan dus het beste de token nu al aanschaffen.

>>> Naar de Bitcoin Minetrix presale <<<

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...