Bitcoin koersanalyse: Wat kunnen we verwachten na het afwijzen van de 200MA?

Ondanks de stijging van gisteren heeft de bitcoin koers de afgelopen dagen wat moeite gehad om de opwaartse trend voort te zetten. Nadat we een aantal keren de 48.000 dollar hebben aangevallen zijn we op dit moment weer terug op 46.300 dollar.

Op het moment van schrijven handelen we nog altijd onder het 200-daagse bewegende gemiddelde. Een niveau dat volgens analisten een belangrijke indicator is om te bepalen of een asset in een bull- of bearmarkt zit.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

200-daagse bewegende gemiddelde

Net voor de jaarwisseling doorbraken we het 200-daagse bewegende gemiddelde en kwamen we in een negatieve spiraal terecht waar we pas in de laatste weken weer voorzichtig uitgekomen zijn. Na het doorbreken van de sterke weerstand rond de 45.000 dollar leek de weg naar boven open te liggen.

Bitcoin koersanalyse: Wat kunnen we verwachten na het afwijzen van de 200MA?

De opleving werd echter afgestopt door het 200-daagse bewegende gemiddelde dat als een sterke weerstandslijn in de grafiek fungeert. Positief om te zien is dat de zone rond de 45.000 dollar als een steunpunt op de grafiek lijkt te fungeren.

Als dit level breekt, dan lijkt een terugval naar het 50-daagse- en 100-daagse gemiddelde de eerstvolgende testpunten op de weg naar beneden. Aan de andere kant, als we het 200-daagse bewegende gemiddelde naar boven weten te doorbreken, dan staat de 52.000 dollar zomaar weer op de kaart.

On-chain analyse

Als we het macro-economische klimaat in één woord moeten omschrijven op dit moment dan past het woord “onzekerheid” daar het beste bij. Een wereldwijde pandemie, hoge inflatie en geopolitieke onrust zorgen voor een hoop onzekerheid op de markt en de daarbijbehorende vlucht naar zekerheid.

Die zekerheid vinden mensen vooral terug in de Amerikaanse dollar, daar kunnen immers de rekeningen mee betaald worden. Wat zien we van deze onzekerheid terug in de cijfers op de Bitcoin blockchain? Op dit moment zien we vooral dat lange termijn hodlers bitcoin accumuleren, wat een goed teken is.

Bitcoin koersanalyse: Wat kunnen we verwachten na het afwijzen van de 200MA?

De groene lijnen in de grafiek geven perioden van accumulatie weer, terwijl de rode lijnen betekenen dat lange termijn hodlers besluiten een deel van hun bitcoin te verkopen. Meestal wordt een bullmarkt voorafgegaan door een periode van accumulatie. Hetgeen een goed teken is en een goede basis betekent voor het eventuele doorzetten van de opwaartse trend van bitcoin.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....