Kiyosaki: ‘Bitcoin koers van 500.000 dollar in 2025’

De schrijver van het beroemde Rich Dad Poor Dad, Robert Kiyosaki, is weer eens extreem bullish over bitcoin. Kiyosaki schrijft aan zijn ruim 2,4 miljoen volgers op Twitter dat hij verwacht dat bitcoin zal blijven stijgen. Ook nadat de koers vanaf de dieptepunten van 2022 van 15.500 dollar al met ongeveer 100 procent steeg naar de 31.000 dollar van eerder deze maand.

Gebrek aan vertrouwen in de autoriteiten

De voornaamste reden voor Kiyosaki om te investeren in bitcoin is zijn gebrek aan vertrouwen in de autoriteiten. De Federal Reserve, het Amerikaanse ministerie van financiën en president Joe Biden zijn voor Kiyosaki stuk voor stuk redenen om het traditionele financiële systeem te verlaten voor bitcoin.

"Bitcoin is 100 procent gestegen in één jaar tijd. Blijft bitcoin stijgen? Ik zet momenteel in op een ja. Verder koop ik meer goud en zilver. Waarom goud, zilver en bitcoin? Omdat de Federal Reserve, het ministerie van financiën en Biden allemaal leugenaars zijn", aldus Kiyosaki.

Op het moment van schrijven handelt bitcoin op een koers van 28.800 dollar en gaat het heel even door een moeilijke periode. De afgelopen zeven dagen verloor de koers in ieder geval 4,50 procent van zijn waarde.

Ingestapt op 6.000 dollar

Kiyosaki onthulde eerder dat hij voor het eerst instapte op de koers van 6.000 dollar. Dat de schrijver van Rich Dad Poor Dad hoge verwachtingen heeft van bitcoin blijkt wel uit zijn voorspelling dat de munt in 2025 richting de 500.000 dollar schiet, met name gedreven door het monetair beleid van de Federal Reserve.

"Er komt een gigantische crash aan. Mogelijk zelfs een depressie. De Federal Reserve zal gedwongen zijn om biljoenen aan nepgeld te printen", aldus Kiyosaki.

In 2025 verwacht hij dat goud op 5.000 dollar staat, zilver op 500 dollar en bitcoin op 500.000 dollar. Waarom? Omdat het vertrouwen in de Amerikaanse dollar volgens hem vernietigd zal worden. Goud en zilver noemt hij het geld van de goden en bitcoin het geld van het volk.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....