Bitcoin krijgt plekje in 16 Peruviaanse communities

Bitcoin krijgt plekje in 16 Peruviaanse communities

In Peru zal bitcoin een plekje krijgen in 16 communities. Onder de leiding van Motiv, een non-profit organisatie, wordt een nieuw programma gelanceerd om rondom bitcoin een circulaire economie te maken.

Bitcoineconomie

Het team van Motiv wil met het motto 'opportunity, not charity' de inwoners van het Zuid-Amerikaanse land de mogelijkheid bieden om digitale betalingen te doen. Volgens het persbericht is het voor hen moeilijk of onmogelijk om gebruik te maken van legacy financiële instellingen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Richard Swisher, CEO en mede-oprichter van Motiv, vertelt:

"In tegenstelling tot veel groepen die alleen geld doneren aan mensen in nood, erkent Motiv dat het uitdelen van contant geld hoogstens een kortetermijnoplossing kan zijn, maar dat educatie en het leren van skills belangrijk zijn voor langere duurzaamheid."

Veel Peruanen hebben geen toegang tot het centrale systeem van banken. Door een bitcoin wallet te downloaden zijn ze binnen één minuut aangesloten op een mondiaal, decentraal, digitaal en open geldsysteem.

Met educatie wil Motiv met bitcoin een circulaire economie beginnen die "zorgt voor groei en stabiliteit in de regio".

"Terwijl bitcoin voet aan de grond krijgt in arme gemeenschappen, zijn we blij om te zien dat de acceptatie het enthousiasme van de burgers toeneemt als meer mensen er bij betrokken raken en het elke dag gebruiken."

Motiv is gevestigd in de Verenigde Staten en opgericht in juli 2020. De oprichters kwamen enige tijd geleden in een dorp in de Andes terecht en willen daar het leven van de dorpelingen verbeteren, met bitcoin als tool.

Soortgelijke initiatieven schieten in de hele wereld als paddestoelen uit de grond: El Zonte, Zuid-Afrika, Guatemala, Costa Rica en ga zo maar door. Op Bitcoin Focus schreven we al eens over 'het blauwdruk voor succes', door de ogen van het El Salvadoraanse Bitcoin Beach-project.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan