Deze Bitcoin wallet maakt gebruik Lightning Network makkelijker

763 totale weergaven

ACINQ lanceert hun tweede Bitcoin Lightning wallet. Na Eclair is daar nu de ’tweede generatie’ mobiele Lightning wallet genaamd Phoenix. Volgens de ontwikkelaars heeft de software de voordelen van de meeste wallets, maar dan met een betere gebruikservaring.

Lightning

Het Lightning Network is een tweede laag bovenop bitcoin die het mogelijk maakt om sneller en goedkoper transacties te sturen dan op de onderlaag van bitcoin. Je verstuurt op het netwerk wel bitcoin, maar die transacties bereiken pas de onderlaag wanneer je dat wil.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gebruiksgemak laat soms echter nog flink wat te wensen over. Volgens de ontwikkelaars van ACINQ is Phoenix een manier om het gebruik van Lightning makkelijker te maken.

Phoenix

Phoenix is vanaf nul opgebouwd. De developers besloten hun eerdere stukje software, Eclair, niet te gebruiken als basis. De user experience was daar niet helemaal op orde.

Zo moet je in de Eclair wallet nog steeds verschillende fondsen managen, zowel on-chain (op de basislaag) als off-chain (op Lightning) heb je verschillende bitcoin balansen. Voor een bitcoin veteraan is dat geen probleem, maar wanneer je net begint kan dat verwarrend zijn.

Phoenix moet aanvoelen als elke andere wallet, maar dan net wat makkelijker te gebruiken. Het is dus gericht op gebruiksgemak.

Toepassingen

Om het gebruiksgemak te vergroten zijn er, zoals altijd in de wereld van bitcoin, keuzes gemaakt op het gebied van privacy en keuze vrijheid.

Phoenix maakt bijvoorbeeld alleen verbinding met Lightning nodes van ACINQ. Terwijl de meer ervaren gebruiker graag zelf bepaalt met welke nodes hij een verbinding aan gaat.

Daar tegenover staan meer gebruiksvriendelijke opties als ‘pay-to-open’. Daarmee kun je de software zo instellen dat je altijd genoeg inkomende liquiditeit hebt om een kanaal te openen. Als je dat niet hebt, kun je soms geen betaling ontvangen.

Wederom, super handig voor de beginner. Daarnaast kun je met behulp van de wallet ook je bitcoin al spenderen zonder dat het netwerk van bitcoin de transactie al heeft verwerkt.

De precieze voor en nadelen kun je vinden in deze blogpost van ACINQ.

Kippen

Lijkt het je leuk om met Lightning betalingen aan de slag te gaan? Dan kun je dingen uitproberen en tegelijkertijd kippen voeren. Via pollofeed.com kun je middels een bitcoin betaling de kippen live voeren. The future is now, folks…

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...