Twee tieners opgepakt na Bitcoin betalingen voor livestream van moord

Twee tieners opgepakt na Bitcoin betalingen voor livestream van moord

Twee Italianen van 17 jaar zijn opgepakt voor bitcoin betalingen aan een livestream waar kinderen werden misbruikt, gemarteld en vermoord. Dat meldt het Italiaanse mediakanaal Il Messaggero.

Volgens de lokale media was het via een deep web website mogelijk om extra te betalen om te bepalen wat er met de kinderen gebeurde.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Gebruikers die meekeken mochten dus kiezen wat de volwassenen in de livestream deden met de gemartelde en seksueel misbruikte kinderen.

Marteling op bestelling

Het gore platform stelt kijkers in staat om allerlei video's te bekijken. Vooraf opgenomen video's kosten veel minder dan het live bekijken, maar het eindresultaat is hetzelfde: de kinderen in de video gaan dood.

In het originele artikel uit Italië staan nog meer gruwelijke voorbeelden, maar daar zullen we het bij laten in dit geval. De samenvatting: sommige mensen zijn ziek in hun hoofd.

Onderzoek

De twee verdachten werden onderzocht tijdens een onderzoek waarbij tot dusver 25 mensen zijn betrokken, waarvan 19 minderjarigen. 13 hiervan wonen in Italië. De operatie heeft als naam Delirio, delirium/waanzin in het Nederlands.

Het gaat in dit geval om een man en vrouw die communiceerde over 'de rode kamer', de man in dit verhaal deelde regelmatig verhalen over de gruwelijke livestreams.

Er werden onder andere kinderporno en video's met nazi symboliek gevonden bij de verdachten.

Het is onduidelijk of het platform inmiddels uit de lucht is gehaald.

Rol van bitcoin

Bitcoin is regelmatig in het nieuws als betaalmiddel voor criminelen. Het is belangrijk om te beseffen dat bitcoin hierin slechts een tool is om te gebruiken, het is een manier om zonder toestemming van een ander transacties uit te voeren. Dit soort misdaden en misstanden bestaan, helaas, al heel lang.

Het netwerk van bitcoin discrimineert niet: iedereen kan gebruik maken van het netwerk. Als je voldoende BTC hebt voor een transactie, kun je die uitvoeren.

Je kunt bitcoin gebruiken als protest tegen geldcreatie door banken, je kunt het als veilige manier van betalen gebruiken zonder tussenkomst van een andere autoriteit en elke andere reden die je kunt bedenken voor decentraal geld.

Dat betekent dat je koelkast, je buurvrouw, een journalist, klokkenluiders, maar ook moordenaars en andere minder fijne mensen gebruik kunnen maken van het netwerk.

Dat hoort bij het open karakter van bitcoin. Als dat niet (meer) mogelijk is, dan zou het hele idee van bitcoin hebben gefaald.

Wanneer je gebruik maakt van bitcoin ben je echter niet ineens buiten de greep van overheidsinstanties. Bitcoin is een open project dat ook door mensen die er gruwelijke hobby's op na houden gebruikt kan worden.

Meepraten? Kom langs op Telegram!

Lees meer over:
Bitcoin misdaad

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties