Amerikaanse Bitcoin lobbyisten lanceren ICO voor token ‘zonder waarde’

BitPAC is het allereerste Amerikaanse politieke actiecomité (PAC) die de belangen van bitcoin wil vertegenwoordigen. Met de verkoop van hun Politicoin willen zij geld ophalen om zo politici die pro-bitcoin zijn te kunnen steunen. Dat meldt CoinDesk.

De token die je krijgt voor een donatie is volgens BitPAC niks waard, het is dus geen traditionele Initial Coin Offering (ICO).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een PAC is een lobbygroep in de Verenegide Staten die zich bezighoudt met het beïnvloeden van politieke zaken zoals verkiezingen en wetgeving.

BitPAC

Dan Backer richtte in 2014 BitPAC op. In Amerika kunnen PACs hun gewenste kandidaten steunen. Zo halen presidentskandidaten miljoenen op om campagne te voeren. Alle industrieën die er toe doen hebben wel zo’n eigen clubje.

Van de voedselindustrie tot aan banken en van accountantskantoren tot aan wapenmakers. Elke industrie probeert hun ideale kandidaat naar voren te schuiven. Of ze steunen ze allemaal, om zo overal een beetje macht te hebben… De mensen van BitPAC willen dus lobbyen voor bitcoin.

Politicoin

Om meer geld op te halen organiseren zij dus een crowdfunding voor hun eigen token. Backer: ”Het is een utility-token, het heeft geen waarde”, benadrukt de oprichter van het PAC. Het doel van deze manier van geld ophalen is het kunnen steunen van politici die pro-bitcoin zijn.

Met de token heb je bijvoorbeeld stemrecht. In de praktijk kun je dan denken aan: stemmen over wie een politieke donatie krijgt en welke kandidaat geschikt is.

Kandidaat

Een senator uit North Carolina, Dan Bishop, lijkt voorlopig de enige kandidaat waar geld naartoe gaat vanuit BitPAC. In de toekomst moet er een platform komen waardoor alle Amerikaanse politici gesteund kunnen worden. Als iemand met stemrecht dat wil, dus.

Wil je als Amerikaan doneren met behulp van bitcoin of een andere cryptomunt? Dan moet dat via een omweg. De BitPAC kwam in 2018 in de problemen doordat bepaalde donaties niet konden worden gekoppeld aan een persoon.

Bitcoin in Amerika

Bitcoin lijkt steeds meer een item te worden in de Amerikaanse politiek. President Trump liet er al zijn heldere licht over schijnen via Twitter, maar er is ook een presidentskandidaat voor 2020 die er druk mee bezig is.

Andrew Yang maakt van bitcoin zelfs een groot programmapunt. De kans is enorm groot dat Yang weinig impact gaat hebben op de positie van president. Maar op de plekken waar hij campagne voert is bitcoin in ieder geval een onderwerp dat zo nu en dan voorbij komt.

Yang is ook fervent voorvechter van universeel basisinkomen. En hij wordt ondersteund door niemand minder dan Elon Musk.

Bitcoin lijkt zijn plekje in de Amerikaanse- én wereldpolitiek langzaam aan gevonden te hebben. Op allerlei niveaus wordt er over gesproken.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...