Peer-to-peer Bitcoin handel op LocalBitcoins trekt aan in Latijns-Amerika

LocalBitcoins.com ziet wereldwijd het handelsvolume in bitcoin (BTC) op hun platform dalen. Latijns-Amerika is daarop de uitzondering, in deze regio vestigen verschillende lande een nieuw volumerecord.

Via LocalBitcoins kun je, a la Marktplaats, onderling bitcoin verhandelen. Handig voor mensen die niet te maken willen hebben met een broker of beurs, of voor mensen die geen andere manier hebben om aan bitcoin te komen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Meer handel, nieuwe records

Inwoners van Mexico, Argentinië, Colombia en Chili lijken de weg naar LocalBitcoins steeds beter te vinden.

De handel in Mexicaanse peso steeg de afgelopen week met 71%. De week van 25 april zag een volume van zo’n $430.000 in BTC. Volgens Coin.dance was dit de vierde beste week voor LocalBitcoins in Mexico.

Argentinië brak een nieuw record met $710.000 in handelsvolume tijdens de week van 18 april. Deze week was ietsje minder: bitcoin ter waarde van zo’n $670.000 wisselde van Argentijnse eigenaar.

Colombia bereikt in april ook nieuwe hoogtes op LocalBitcoins. In de week van 4 april werd er voor $2.7 miljoen aan bitcoin verhandeld. De andere weken van april werd er tussen de $2.1 miljoen en $2.6 miljoen verhandeld.

De Chilenen braken ook een nieuw weekrecord: er werd voor $400.000 aan BTC verhandeld in de week van 4 april. Het volume neemt al maanden lang toe in het land.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)