Bitcoin maakt zich op voor nieuw record: maandsluiting boven $60.000

De koers van bitcoin (BTC) staat op een ongekende hoogte. Op 20 oktober bereikte BTC een recordprijs van $66.950, en nu maakt de digitale munt zich op voor een nieuw record.

Als bitcoin boven de grens van $60.000 de maand oktober afsluit dan betekent dat de hoogste maandsluiting uit.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Plan B en het stock-to-flow model

De anonieme analist Plan B kwam ooit met een model om de prijs van bitcoin in kaart te brengen. Het stock-to-flow model voor bitcoin maakt gebruik van de 'flow' (de instroom van nieuwe bitcoin') en de 'stock' (het aantal bitcoin dat in omloop is).

Ondanks flinke prijsschommelingen houdt het model van Plan B nog stand. De analist bevestigde eerder nog dat hij denkt aan een prijs van $100.000 rond de kerstdagen dit jaar. Eerder voorspelde Plan B de maandsluiting van augustus ($47.000) en september ($43.000) al goed.

De huidige prijsontwikkelingen van BTC zorgen ervoor dat zijn model nog altijd intact blijft.

Het model is géén exacte voorspelling van de toekomstige prijs van bitcoin. Het is slechts een middel om de ontwikkeling van bitcoin in één blik te vangen. Het stock-to-flow model wordt wel vaak gezien als een voorspelling, maar de koers van BTC is afhankelijk van tal van verschillende factoren.

Bitcoin maakt zich op voor nieuw record: maandsluiting boven $60.000
Het stock-to-flow model met de prijsontwikkelingen. 
Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...