Plan B blijft achter model staan: ‘Bitcoin staat minstens op $100.000 met Kerstdagen’

Bitcoin bereikt nog dit jaar een prijs van $100.000. Dat is de overtuiging van de Nederlandse anonieme analist Plan B, de bedenker van het veelbesproken stock-to-flow model en een latere geupdate versie van het moedermodel. Beide modellen kwantificeren de schaarste van de cryptomunt door simpelweg de bestaande voorraad (flow) door de toekomstige productie (flow) te delen.

Daarbij gaat het tweede model (stock-to-flow cross asset model) uit van een gemiddelde prijs van $288.000 tot de volgende halvening in 2024.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Plan B blijft achter zijn model staan

Velen geloven in de modellen, maar in werkelijkheid moet de uitkomst nog maar blijken. Prijsvorming in een markt is namelijk niet voorspelbaar.

Plan B deed zijn uitspraken bij de podcast What Bitcoin Did van de Brit Peter McCormack. Ook de Nederlandse goudexpert Willem Middelkoop was daar aanwezig om onder meer over de aanstaande monetaire reset te praten.

De voormalige bankier zegt in de uitzending onder meer:

'Ik heb nooit enige twijfel gehad. Ik denk nog steeds dat de prijs naar minimaal $100.000 zal gaan. We hebben nog veel tijd, want we zitten nu rond de $40.000. Dus dat is een 2,5x. Historisch kan de prijs veel doen in enkele maanden. Het kan dus en ik heb er vertrouwen in. Sommigen denken dat er nog $20.000 aankomt, maar ik zie dat niet gebeuren. $100.000 tijdens de Kerstdagen is mogelijk'.

Hij verdedigt zijn model door te zeggen dat het model simpelweg is gebouwd rondom een lineaire regressie (stock/flow) en dat deze gefalsificeerd wordt zodra de marktprijs en de lijn ver uit elkaar komen te liggen.

'Stel dat de prijs de komende maanden rond of onder de $40.000 blijft steken, dan kun je niet meer volhouden dat het model klopt'.

Feit is dat de beschikbare voorraad bitcoin op de markt sterk is afgenomen sinds medio mei, dus aan de aanbodzijde neemt het aantal BTC sterk af. Zodra de vraag toeneemt (of gelijk blijft) bij een afnemend aanbod op beurzen, dan moet de prijs wel omhoog. On-chain analisten zoals een Willy Woo en Will Clemente blijven hameren op de supply shock, een plotse afname van de liquide BTC.

Ook zien we dat miners en hodlers nog weinig verkopen bij het eerder veroverde prijslevel van $45.000. De rest van 2021 moet duidelijk gaan worden of dit scenario zich gaat uitspelen, niemand kan een markt voorspellen. Wel blijft de adoptiecurve een stijgende trend vertonen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...