Bitcoin markt in Amerika opgeschud: Binance US zet de aanval in

420 totale weergaven

Binance gaat de strijd aan met Coinbase. Directeur van Binance US, Brian Brooks, wil de komende 1,5 jaar vijf keer zoveel mensen aannemen.

Binance US is een aparte tak van Binance. In de VS gelden strenge regels, platformen die zich daar niet aan houden kunnen in de problemen komen. Om dat voor te zijn is Binance gestart met Binance US.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Uit de plannen van Brooks blijkt dat ze niet zijn gekomen voor de tweede plaats.

Binance US vs Coinbase

Brooks legt de plannen uit in gesprek met Jeff Roberts van Decrypt. In het komende halfjaar moet Binance in Amerika groeien met 75-100 nieuwe werknemers.

Coinbase is de grootste Amerikaanse bitcoin beurs en ging recentelijk zelfs ook naar de beurs. Het is een teken van de groei die de industrie doormaakt.

Partijen als Binance en Kraken willen de volgende grote spelers in de VS blijven en/of worden. Met name die laatste maakt serieus werk van een beursgang. Daar hebben we Binance US nog niet over gehoord.

Brooks is zelf ook onderdeel van het groeiproces. In april van dit jaar nam hij het stokje over van Catherin Coley.

Hij komt met een schat aan ervaring binnen. Hij zat 1,5 jaar bij Coinbase als chief legal officer en hij was stond aan het roer bij de Comptroller of the Currency (OCC) onder Donald Trump.

De man weet de weg in de Amerikaanse politiek. En dat kan Binance wel goed gebruiken. Want het hoofdplatform biedt veel zaken aan die in Amerika niet door de beugel kunnen volgens toezichthouders.

Mede daarom is Binance US opgericht. En nu wil dit bedrijf doorpakken. Of dat genoeg is om ook de grootste te worden in Amerika valt te bezien.

Toekomst

Brooks ziet beurzen slechts als toegangsroute naar de wereld van crypto. Hij voorziet een scenario waar stablecoins en peer to peer handel de overhand neemt.

In een ideale wereld hoef je dan niet meer terug naar je bankrekening, zegt hij.

Binance heeft ambitieuze plannen in Amerika. Ze willen meer zijn dan alleen een beurs met koop- en verkoop opties zijn in de VS.

Denk bijvoorbeeld aan derivaten en futures. Dat moet dan overigens wel allemaal volgens de regels gebeuren.

Brooks vraagt zich hardop af of we in de toekomst nog gebruik maken van traditionele beurzen. Hij ziet Binance als dé partij om dan ook nog relevant te zijn.

Lees meer over:
AmerikaBinance

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...