Max Keiser: ‘Bitcoin prijs van $400.000 na ineenstorting dollar’

Max Keiser is al jaren een prominente stem in de wereld van bitcoin (BTC). Keiser is samen met zijn vrouw de host van Keiser Report en begaf zich in een vorig leven vooral op Wall Street.

Keiser roept al jaren van de daken dat bitcoin enorm belangrijk is. Hij ziet ook een nieuwe rijke bitcoiner aankomen. Miljardair Paul Tudor kondigde eerder dit jaar aan ook in BTC te investeren. Keiser: ”Jones wordt de grootste bitcoin hodler binnen 2 jaar.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit is een vertaling van een interview van Cointelegraph Markets met Max Keiser.

De staatsschuld van Amerika is nu meer dan $26 biljoen (!). Is er een bepaald niveau waarop de VS niet meer kan betalen?

Keiser: ”De schulden zijn hoog. De rente op die schulden is nu de hoogste overheidsuitgave, meer dan de kosten voor het Amerikaanse leger van $1,6 biljoen. Als de rente van de schulden in de buurt komt van het bruto nationaal product (BNP) dan is Amerika officieel een gefaalde staat. Het lijkt erop dat dit gebeurd binnen 5 jaar.”

Gaan de geopolitieke spanningen invloed hebben op bitcoin?

Keiser: ”China, Amerika, Rusland en Iran gaan een hash war aan om zoveel mogelijk bitcoin te pakken. Iran is al bitcoin aan het minen, ik denk dat ze zo’n 3% van de hashrate in handen hebben. Amerika moet beslissen of ze deze oorlog willen winnen of naar de prullenbak van de geschiedenis worden verwezen.”

Luister de Hup Bitcoin podcast over het gevaar van dominante bitcoin miners en de mogelijke aanvallen op bitcoin.

Vind jij ook dat de aankondiging van Paul Tudor Jones over zijn bitcoin investering een groen licht is voor traditionele investeerders?

Keiser: ”Ik volgde Jones als aandeelhandelaar op Wall Street van 1983 tot 1990, hij wordt de grootste bitcoin hodler binnen 2 jaar. Hij is een killer als hij iets ziet dat hij interessant vindt. De bitcoin community heeft nog nooit niemand gezien zoals Jones.”

Jij vindt dat bescherming van mensen tegen projecten als Bitcoin Cash belangrijk is. Kun je dat uitleggen?

Keiser: ”Geen enkele hard fork of altcoin gaat genoeg energie aantrekken om te overleven. Het is een zero sum game. Bitcoin knijpt niet alleen alts uit, maar ook de energie van fiat geld.”

”Bitcoin is een onverwoestbare Godzilla met een honger naar energie die alles wat leeft en de wereld gaat veranderen. Regelmakers moeten mensen waarschuwen voor gefaalde projecten,”

Je sprak recentelijk met de schrijver van Bitcoin & Black America voor je show. Waarom is dit boek belangrijk?

Keiser: ”Bitcoin helpt de grootste slachtoffers van fiat geld. De zwarte community in Amerika is het grootste slachtoffer dus zij kunnen potentieel als grootste winnaar uit de bus komen. Ik zei dit al toen bitcoin één dollar was.”

Gaat de Amerikaanse aandelenmarkt record breken dit jaar? En wat betekent dat voor bitcoin?

Keiser: ”De Amerikaanse aandelenmarkt gaat waarschijnlijk naar nieuwe hoogtes zoals de markten in Venezuela, Zimbabwe en Iran records breken. Niet omdat bedrijven het goed doen, maar omdat de valuta’s in elkaar storten.”

”Mijn target voor bitcoin was sinds 2011 al $100.000, maar ik heb dat verhoogd naar $400.000. De timing hangt af van wanneer de dollar in elkaar stort. Het kan elke dag gebeuren. Je kunt beter een paar maanden te vroeg zijn dan een dag te laat. Als de dollar valt, gaat bitcoin stijgen. Als je jezelf niet goed hebt gepositioneerd heb je het nakijken” .

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...