Bitcoin miner Argo Blockchain breidt uit met 200MW-complex in Texas

Argo Blockchain gaat een nieuw mining complex met een capaciteit van 200 Megawatt (MW) bouwen in Texas. Dat maakt de bitcoin miner, genoteerd aan de London Stock Exchange, bekend in een persbericht.

Bitcoin miner breidt uit

Voor het bouwen van het complex hebben ze grond van 320 acre (129 hectare) in het westen van Texas gekocht. De aankoopsom van het land was $17,5 miljoen, en deze deal wordt gefinancierd door nieuwe aandelen uit te geven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Er is dus een aandelenuitgifte van 5 miljoen dollar aan nieuwe aandelen nodig. De uitgifte van de resterende aandelen ter waarde van $ 12,5 miljoen gaat in termijnen als aan de contractuele voorwaarden is voldaan.

Bovendien is er een lening van $100 miljoen nodig om het complex ook daadwerkelijk uit de grond te stampen. Zodra dat allemaal staat, gaat het bedrijf één van de laagste energietarieven in de wereld genieten, zo claimt Argo.

Texas

Texas heeft van oudsher een bruisende olie – en gasindustrie. Onder meer door de coronacrisis blijven producenten met energieoverschotten zitten, maar miners zijn nog een van de weinige afnemers. Vanwege de verder magere vraag hebben miners een goede onderhandelingspositie en kunnen ze een lage energieprijs overeenkomen.

Naast Argo Blockchain zijn er diverse andere mining bedrijven die in de zuidelijke staat gevestigd. Denk aan Layer1, Whinstone & Northern Bitcoin, SBI Holdings & GMO Internet en Crusoe Energy System.

Bekend is ook dat Tesla zijn faciliteiten verhuisd naar de staat, net zoals CEO Elon Musk zelf. Texas heeft namelijk één van de laagste belastingen in Amerika.

Lees meer over:
minermining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...