Bitcoin miner CleanSpark wil 16.000 rigs aansluiten op nieuwe locatie

Bitcoin miner CleanSpark wil 16.000 rigs aansluiten op nieuwe locatie

Bitcoin mining bedrijf CleanSpark gaat een nieuwe locatie openen in Washington in de Amerikaanse staat Georgia. Het plan is om hier 16.000 mining rigs op het bitcoin netwerk aan te sluiten.

Nieuwe farm

Deze duizenden miners moeten een totale rekenkracht van 2,2 EH/s opleveren. Voor het perspectief: dat zou neer komen op zo'n 1%van de huidige wereldwijde rekenkracht.

In totaal hoopt CleanSpark 8,7 EH/s operationeel te krijgen op deze nieuwe plek. Er zou een bedrag van $16 miljoen zijn gemoeid bij de overname van de locatie.

"De nieuwe mining 'vloot' zal bestaan uit Antminer S19j Pro- en Antminer S19 XP-modellen, de nieuwste en meest energiezuinige bitcoin mining rigs die vandaag beschikbaar zijn."

CleanSpark kocht vorig jaar ook al een locatie in Washington op. Hier zetten ze 36 MW om in rekenkracht (en daarmee in nieuwe bitcoin). Met de nieuwe locatie willen ze nog eens 50 MW gaan gebruiken.

“Deze tweede fase verdubbelt de omvang van de al bestaande operatie. We kijken ernaar uit om onze relatie met de gemeenschap in Washington City uit te breiden en om de werk te brengen dat met deze uitbreiding gepaard gaan.”

Daarnaast gebruiken ze op deze plek "voornamelijk koolstofarme energiebronnen", zo is te lezen in het persbericht. Het is een volgens henzelf daardoor een van de meest energie-efficiënte en duurzame bitcoin mining plekken van de wereld.

Hoewel de meeste mining bedrijven een zwaar jaar achter de rug hebben, groeide CleanSpark (wel) aanzienlijk. Ze zagen hun rekenkracht van 2,1 EH/s in januari 2022 stijgen tot 6,2 EH/s in december van afgelopen jaar.

Tegelijkertijd was de financiële malaise bij concurrenten compleet. Compute North is failliet verklaard, Core Scientific zit op zwart zaad en ook Argo Blockchain had geldnood.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin mining

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties