Bitcoin miners CleanSpark koopt 3.900 nieuwe machines

De een zijn dood, is de ander zijn brood. Daar waar sommige bitcoin miningbedrijven in financieel zwaar weer verkeren, zien anderen juist hun kans.

Een van die ‘aasgieren’ is CleanSpark (handelsticker CLSK) die de afgelopen maanden ruim 26.500 mining machines en 116 megawatt aan faciliteiten heeft gekocht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Recent heeft CleanSpark bijna 3.900 Bitmain Antminer S19j Pro-miners aan zijn machinecomplex toegevoegd. De firma heeft hier 5,9 miljoen dollar voor afgetikt, of omgerekend 15,5 dollar per terahash aan rekenkracht. De huidige prijzen liggen duidelijk lager in vergelijking met een jaar geleden toen er veel meer vraag was naar nieuwe miners.

Niet elke miner kan zich dit (meer) veroorloven. Compute North is failliet verklaard, Core Scientific zit op zwart zaad en ook Argo Blockchain heeft de nodige financiële uitdagingen momenteel. De bearmarkt maakt onherroepelijk slachtoffers, want de marktprijs ligt 70% lager dan 12 maanden geleden, terwijl de energielasten en operationele kosten vele malen hoger liggen.

Cleanspark heeft met deze verse deal goed geboerd, want ze betaalden 15,5 dollar per terahash. Normaliter ligt die prijs rond 24 dollar per terahash, zo blijkt uit deze benchmark van mining servicebedrijf Luxor Technologies.

CleanSpark is ook koper van dataminingcentra, waaronder twee faciliteiten in de staat Georgia, waar het bedrijf voornamelijk actief is.

Lees meer over:
mining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...