Bitcoin miner Core Scientific komt met herstructureringsplan

Bitcoin mijnbedrijf Core Scientific heeft haar faillissement aangevraagd bij de faillissementsrechtbank van het Southern District of Texas Houston Division.

Herstructurering

Core Scientific was een van de grootste bitcoin miners in de wereld. In de herfst van 2022 kwamen ze in de problemen, net als veel andere mining bedrijven.

Volgens het faillissementsplan zullen secured schuldeisers een volledige en definitieve vergoeding krijgen op hun claims. Ze kunnen ofwel de volledige betaling in contanten ontvangen, of krijgen betaald in een overeengekomen alternatieve transactie.

Leningen die zijn verstrekt om DIP (debt-in-possession) claims veilig te stellen, zullen ook worden geannuleerd. Het doel hiervan is om de activa van Core Scientific veilig te stellen.

In december vroeg het bedrijf uitstel van betaling aan, waarna het in de maanden die erop volgden op allerlei manieren geld probeerden op te halen. Ze verkochten onder andere coupons van Bitmain door aan andere miners.

In mei paste Core het bedrijfsplan aan nadat de begroting positiever uitviel dan gedacht. Met belanghebbenden werden de nieuwe plannen doorgepraat over hoe het bedrijf er na de herstructurering uit zal komen te zien (met als doel om de schulden terug te betalen). Daar ligt nu een definitief plan voor op tafel.

Het bedrijf bereidt zich nu voor op een succesvolle comeback. Naar eigen zeggen is de liquiditeit toegenomen sinds de faillissementsaanvraag.

De faillissementsrechtbank geeft Core Scientific toestemming om tot $70 miljoen te lenen van investeringsbank B. Riley, een van de grootste schuldeisers. Dit geld zal worden gebruikt om de bestaande financiering van B. Riley af te betalen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining