Bitcoin miner Core Scientific wil kortingsbonnen voor Bitmain verkopen

Als we de officiële documenten van de faillissementsprocedure van Core Scientific mogen geloven, dan is het van plan om kortingsbonnen voor apparatuur van Bitmain te verkopen. Het gaat overigens niet zomaar om kortingsbonnen, maar om papieren die een totale waarde van ongeveer 6,6 miljoen dollar met zich meedragen.

Waardeloos voor Core Scientific

Hoewel de kortingsbonnen een waarde van ongeveer 6,6 miljoen dollar dragen, zijn ze voor Core Scientific even niets waard op dit moment. Ze kunnen namelijk enkel en alleen gebruikt worden om 30 procent van orders van nieuwe S19 miners van Bitmain mee te betalen.

Ze kunnen niet geruild worden met Bitmain voor cash. Ook zijn de coupons beperkt tot de S19-modellen van Bitmain, die een lagere hashrate produceren dan de meer recente modellen van het bedrijf.

Core Scientific is er niet van overtuigd dat het kopen van S19-machines met de coupons de beste manier is om de beschikbare liquiditeit te benutten. Om die reden is het van plan om de kortingsbonnen te verkopen en daar iemand anders blij mee te maken.

Haast is geboden

Overigens is er enigszins haast geboden bij het benutten van de kortingsbonnen, want ze verlopen tussen maart en april 2023. Inmiddels is Core Scientific in gesprek met onder andere Bitmain en twee andere partijen om de coupons te verkopen.

Het lijkt erop dat Core Scientific ongeveer 15 procent van de waarde van de coupons zal binnenhalen met de verkoop ervan. Daarmee zou het mining-bedrijf ongeveer 1 miljoen dollar aan kapitaal ophalen.

Als gevolg van de problemen op de markt voor miners, zijn er gigantisch veel S19-machines van Bitmain aangeboden onder de koersen van 2021. Om die reden zijn ook de kortingsbonnen voor de machines stevig in waarde gedaald.

Nu is bitcoin weer bezig aan een opleving en lijkt het erop dat miners voor het eerst in lange tijd weer met winst kunnen minen. Het is voor die industrie ook te hopen dat de positieve koersontwikkelingen nog even doorzetten.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....