Bitcoin miner Core Scientific verdiende afgelopen maand 1.221 BTC

Bitcoin miningbedrijf Core Scientific heeft in juli 1.221 BTC verdiend. Dat is maar liefst 10,4% meer vergeleken met de maand ervoor.

Enorme mining farms

Het is opmerkelijk, gezien het bedrijf is gevestigd in Texas, en er in deze Amerikaanse staat de afgelopen weken veel elektriciteitsproblemen waren dankzij enorm hoge temperaturen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In juli gebruikten de mining farms van Core Scientific maar liefst 8.157 megawattuur. Ter referentie: eerder deze week deelde rivaal Riot dat ze in juli 11.717 megawattuur aan stroom hadden afgenomen.

In juli verkocht een van de grootste Amerikaans beursgenoteerde bedrijven 1.975 BTC. Daarmee kregen ze ongeveer $44 miljoen in het laatje. Naar eigen zeggen gebruiken ze dit geld om de locaties op te schalen en een bestelling van 100.000 ASIC’s af te betalen. Deze hadden ze in 2021 bij Bitmain geplaatst.

Vorige maand verkochten ze ook al een groot deel van hun bitcoinreserves. Het ging destijds om maar liefst 7.202 bitcoin, wat destijds neer kwam op 89% van hun totale bezit. Het zal ook niet de laatste keer zijn, aldus het bedrijf in een verklaring:

“Core Scientific zal doorgaan met het verkopen van de verdiende bitcoin om bedrijfskosten te betalen, groei te financieren, schulden af ​​te lossen en liquiditeit te behouden.”

In de afgelopen maand zijn er ook nog eens 6.000 nieuwe rigs aangesloten. Daardoor leveren de mining farms nu 19,3 exahash per seconde, afkomstig uit 195.000 ASIC’s.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining