Bitcoin miner Core Scientific verkoopt 7.202 BTC

Bitcoin miner Core Scientific verkoopt 7.202 BTC

Het Amerikaanse Core Scientific heeft in de maand juni maar liefst 7.202 bitcoin verkocht. Het bracht hen $167 miljoen in het laatje. Een snelle berekening laat zien dat de bitcoin miner hun 'stack' verkocht tegen een gemiddelde prijs van $23.000 per bitcoin.

Verkoop van bitcoin

Volgens een verklaring wordt het geld vooral gebruikt om apparatuur aan te schaffen, extra kapitaal te kunnen investeren in datacentra en ook om schulden af te lossen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Naar verluidt had het bedrijf eind mei nog 8.058 bitcoin op de balans staan. Daar is nu nog maar net iets meer dan 850 BTC van over. Of anders gezegd: ze verkochten 89% van hun bitcoinvermogen.

Intussen verdienden ze in dezelfde maand juni nog wel 1.106 bitcoin. Dit was 2,8% minder dan de maand ervoor. Daardoor hebben ze dus nu in totaal 1.959 BTC in kas.

CEO Mike Levitt vertelt:

"We zijn bezig om onze balans te versterken en de liquiditeit te verbeteren, om deze uitdagende omgeving het hoofd te bieden."

"Onze sector heeft te maken met enorme stress omdat de kapitaalmarkten zijn verzwakt, de rentetarieven stijgen en de economie te maken heeft met historische inflatie. Ons bedrijf heeft in het verleden met succes een prijsdaling doorstaan ​​en we hebben vertrouwen om door de huidige onrust op de markt te navigeren."

In de toekomst is het bedrijf van plan om een ​​deel van zijn verdiende bitcoin te blijven verkopen om "de bedrijfskosten te betalen, de groei te financieren, schulden af ​​te lossen en de liquiditeit te behouden."

Tegen het einde van de maand droeg Core Scientific een rekenkracht van van 10,3 exahash per seconde (EH/s) bij aan het netwerk. Ook waren ze goed voor nog eens 7,6 EH/s door middel van co-mining. Het bedrijf streeft ernaar om tegen het einde van het jaar 30 EH/s te bereiken.

Niet de enige

Daarmee lijkt er een kentering te komen: veel mining farms financierden de laatste maanden hun bedrijfsvoering voornamelijk met kredieten - in plaats van de verkoop van hun verdiende 'sats'.

Volgens Bloomberg staan er $4 miljard aan leningen open bij bitcoin miners. Sommigen van hen gebruikten bitcoin of zelfs mining rigs als onderpand.

Core Scientific is zeker niet het enige bedrijf dat hun bitcoin verkoopt. Bitfarms verkocht bijvoorbeeld 3.000 BTC om een ​​deel van een lening van $100 miljoen van Galaxy Digital terug te betalen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin mining

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan